AcasăNewsSRI, stapanul licitatiilor cu statul!

SRI, stapanul licitatiilor cu statul!

Desi criza se incapataneza sa taie din fondurile alocate institutiilor bugetare, serviciile secrete au fost pana acum ferite de astfel de ajustari. Mai mult chiar, unele dintre ele cunosc o situatie financiara infloritoare.

Fara certificatul din partea lui George Maior, nu se mai poate castiga nicio licitatie

In cazul SRI, cel putin, autofinantarea se bazeaza pe o gaselnita care a transformat Serviciul intr-un adevarat stapan al licitatiilor, care poate decide cine are sau nu acces la obtinerea de contracte cu statul roman.

Seful STS, Marcel Opris, le poarta noroc la licitatii prietenilor de familie

Pentru ca, la organizarea a tot mai multe licitatii, apare obligativitatea pentru ofertanti de a  prezenta la dosar si un aviz buclucas.

Fabrica de bani!

Se stie ca, in Romania zilelor noastre, cele mai profitabile afaceri raman cele facute cu statul. Cu sau fara finantare europeana. Numai ca, mai nou, aceste „tunuri” sunt tot mai greu de dat, chiar daca indeplinesti toate criteriile profesionale, de pret si de calitate. Si nu este musai vorba de „pila” aproape obligatorie pe care trebuie sa o ai la institutia care organizeaza licitatia. Pentru ca toate astea sunt in zadar, daca nu prezinti si avizul tehnic de securitate industriala, fara de care niciun ofertant nu poate obtine contractul, desi in rest indeplineste toate criteriile pentru a fi declarat castigator al licitatiei. De cele mai multe ori, motivarea necesitatii unei astfel de hartii la dosar este ca documentele de executie sunt calificate drept „secret de serviciu”. Chiar daca pretextul este cusut cu ata alba, singurele „secrete” fiind niste banale date personale. Dar fara certificatul de „buna purtare” dat de SRI, nu se poate! O simt pe propria piele si firmele care se bat pentru retehnologizarea sistemului IT de la institutiile statului. Indiferent ca este vorba de SIVECO, Total Soft, C&D Industries, Star Storage, XOR IT Systems, Asseco See, Xerox, Expertissa HQ, Team Net International, cu toate vor avea nevoie de „avizul de securitate”. Numai ca, pentru ca asa este regula, multe societati prefera sa apeleze la serviciile bine platite ale unor firme de consultanta despre care stiu ca sunt agreate de cei care dau „fituica” fara de care nu pot castiga vreo licitatie.

SI DGIPI a intrat pe felie

Chiar daca SRI isi ia partea leului, din firimiturile ramase de la cel mai puternic Serviciu al tarii se indestuleaza si  DGIPI. Pentru ca, de exemplu,  Ministerul de Interne a considerat ca este musai nevoie de „avizul de securitate industriala” al celor de la „ Doi s’ un sfert” la licitatia privind acordarea a peste 13 milioane de lei din Fondul Social European pentru implementarea unui sistem informatic pentru managementul situatiilor de criza. Iar faptul ca a primit certificatul tocmai o firma extrem de apropiata de seful STS, Marcel Opris, este o cu totul alta poveste…

author avatar
Catalin Tache
1.361 afisari

1 COMENTARIU

  1. Buna treaba. Nu fac licitatii si pentru locuinte de serviciu, ca asa mai deblocheaza marii dezvoltatori cum ar fi Dinu Patriciu(are un amsamblu rezidential pe la Dristor) sau chiar pe Mugur Isarescu( impreuna cu cativa evrei cunostinte de familie din America) are cateva sute de apartamente prin Militari. Sau poate nu se poate….. 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger