AcasăNewsSRI preia „pusculita” Guvernului!

SRI preia „pusculita” Guvernului!

Sistemele IT ale SRI vor face munca inspectorilor de la Antifrauda

Probabil ca, in ciuda excesului de zel dovedit de catre inspectorii antuifrauda si de incasarile „ceausiste” raportate ca intr-o adevarata intrecere socialista de catre sefii structurilor teritoriale ale ANAF, incasarile la bugetul de stat nu sunt inca suficiente pentru a sustine proiectele tehnocrate, din moment ce SRI-ul a decis sa se implice si sa faca putina curatenie in acest domeniu.

Sistemele IT ale SRI vor face munca inspectorilor de la Antifrauda

Asa ca principalul serviciu secret al tarii a decis sa astupe „gaurile” prin care inca se scurg din bugetele institutiilor de stat sume colosale catre firmele de casa care par sa nu aiba habar ca exista, totusi, si un DNA in tara asta. Asa ca SRI-ul a pus la cale un plan draconic, prin care sa controleze tot ce misca in circuitul financiar dintre statul roman si „abonatii” la contractele cu acesta, care au gasit deja nenumarate variante prin care sa fenteze prevederile legii achizitiilor publice. Adica va prelua pur si simplu controlul asupra „pusculitei” oricarei guvernari care s-a perindat pana acum la Putere in Romania.

Sub 60 de secunde

Asa ca, pe langa tehnica de varf de care dispune si in acest moment, Serviciul Roman de Informatii se va dota in curand cu un performant sistem IT prin care sa fie strict monitorizat modul in care institutiile publice cheltuie banii din bugetele proprii. Iar „surubul” verificarilor se va strange nu doar la institutiile de stat, dar si la firmele si chiar persoanele fizice care pana acum au scapat din „furcile caudine” ale luptelor declansate impotriva coruptiei si evaziunii fiscale deopotriva. Pentru ca, de exemplu, sistemul IT va identifica „instant” si firmele ai caror actionari sau administratori figureaza la mai multe societati si au cazier juridic. Sau persoanele fizice care figureaza cu neconcordante intre veniturile declarate si cladirile, terenurile sau autoturismele cumparate. Iar sistemul, care va costa nu mai putin de 114,6 milioane de lei, fara TVA, va fi capabil sa raspunda la orice fel de intrebare, despre orice firma sau persoana fizica din Romania, in mai putin de 60 de secunde.

Inlocuieste Antifrauda?

De asemenea, cel putin pentru cunoscatorii sistemului, extrem de interesant este si termenul la care va fi pe deplin implementat acest sistem, care va deveni complet operational la sfarsitul anului 2017. Ceea ce nu face decat sa intareasca informatia dezvaluita in exclusivitate de catre „National” cu privire la faptul ca, incepand cu anul 2019, multe dintre atributiile actualei Directii Antifrauda din cadrul ANAF ar urma sa fie preluate de catre alte structuri…

author avatar
Toni Matei
831 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger