AcasăNewsSri Lanka: a fost lichidata reteaua terorista

Sri Lanka: a fost lichidata reteaua terorista

Protestatarii din Sri Lanka l-au alungat pe preşedintele ţării ca pe Ceauşescu. Apoi, au făcut baie în piscina lui

„Toti cei care au organizat si comis atentatele sinucigase cu bomba sunt morti sau se afla in mainile noastre”, a anuntat seful politiei, Chandana Wickramaratne.

Responsabilii pentru atentatele de Paste capturati sau ucisi

De asemenea, au fost inghetate conturi in valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari apartinand participantilor la atacurile din 21 aprilie.  Anchetatorii, ajutati de colegi din opt tari, inclusiv Biroul Federal de Investigatii al SUA si Interpolul, continua sa urmareasca inca 10 personaje cheie care au fost implicati in planuirea atentatelor, in care au fost ucise mai mult de 250 de persoane, inclusiv 42 de straini. „Investigatiile arata ca au mai fost inca 8-10 persoane care au participat la intalniri cu ceilalti atacatori”, a spus o sursa din cadrul armatei. Wickramaratne, care a precizat ca  “a fost confiscat explozibil pastrat pentru viitoare atacuri”, nu a indicat cate persoane sunt in prezent arestate, dar purtatorul de cuvant al politiei a declarat  ca 73 de persoane, dintre care noua femei, au fost incarcerate.

A soldier stands guard outside St Sebastian Church days after a string of suicide bomb attacks across the island on Easter Sunday in Negombo Sri Lanka May 1 2019 REUTERSDanish Siddiqui

Autoritatile din Sri Lanka au transmis ca atentatele au fost efectuate de doua grupuri islamiste interne  – National Tawheed Jamaath (NTJ) si Jamathei Millathu Ibrahim (JMI). Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atacurile. Toate indiciile duc la implicarea Statului Islamic, a declarat presedintele Maithripala Sirisena pentru Reuters in weekend.

author avatar
Andrei Coman
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger