AcasăNewsSRI face valva cu Valcov

SRI face valva cu Valcov

Dupa ce s-a simtit lezat in onoare pentru ca un  consilier guvernamental, Darius Valcov, l-a aratat cu degetul si a facut public protocolul secret dintre institutie si Parchetul General, semnat in clar de Eduard Hellvig si Augustin Lazar, SRI a facut plangere penala.

Potrivit reprezentantilor DIICOT, o plangere penala impotriva lui Darius Valcov a fost depusa la sediul unitatii de parchet, de catre o institutie publica, o sesizare cu privire la eventualele infractiuni legate de publicarea protocolului secret incheiat intre SRI si Parchetul General. Protocolul a fost publicat pe pagina de Facebook de catre Darius Valcov, in luna august a acestui an. Atunci, Valcov a publicat protocolul secret incheiat in 2016 intre Serviciu si Parchetul Genaral. Pe de alta parte, la scurt timp dupa aparitia protocolului public dintre PG si SRI, Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, a publicat pe pagina sa de Facebook si o varianta secreta a protocolului. Astfel, potrivit documentului, la capitolul “Obiectivul cooperarii”, se arata ca  aceste informatii faceau parte dintr-un document considerat secret, care a fost devoalat, insa, de Darius Valcov. Actul  descrie cum erau trimise informatiile intre institutii. “Prin promovarea si asigurarea comunicarii permanente si eficiente intre Serviciu, prin structurile sale (centrale si teritoriale) si Parchet)”, se arata in protocol. Tocmai din acest motiv si Parchetul General a deschis un dosar penal. Augustin Lazar a sustinut, fara sa aibe dovezi concrete, ca protocolul ar fi provenit de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, de unde provine Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru sefia DNA.

author avatar
Ramona Feraru
392 afisari

1 COMENTARIU

  1. Protocolul fiind un act ilegal , constituit cu aprobarea CSAT , DIICOT , nici nu ar trebui să ia în calcul plîngerea penală depusă.
    Prima ilegalitate a fost comisă de cele două instituții cînd au semnat protocolul , apoi Vîlcov cu puplicarea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger