AcasăNewsSRI cumpără 6 elicoptere. Cine este furnizorul + suma tranzacţiei

SRI cumpără 6 elicoptere. Cine este furnizorul + suma tranzacţiei

SRI cumpără 6 elicoptere. Cine este furnizorul + suma tranzacţiei

SRI achiziţionează 6 elicoptere medii-grele de la Airbus Helicopters România. Acordul cadru a fost semnat în cursul zilei de 25 ianuarie, iar valoarea acestuia este de 160 de milioane de euro, fără TVA.

La licitație au mai participat și italienii de la Leonardo Spa., însă oferta lor nu a fost considerată suficient de avantajoasă, scrie publicația amintită.

De ce s-au cumpărat aceste elicoptere?

Achiziţia elicopterelor multifuncţionale în valoare de 161.000.000 euro fără TVA s-a realizat în baza Hotărârii de Guvern nr. S-390 din 23.03.2022 privind aprobarea Notei de Fundamentare cu referire la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii “Modernizarea structurii de aviaţie aparţinând Serviciului Român de Informaţii“, precum şi a aprobării Parlamentului României prin Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Camerei Deputaţilor şi Senatului”, conform unui răspuns primit de Aviația Magazin.

„Furnizorul va asigura minim 2.000 (două mii) ore de zbor sau 3 (trei) ani de exploatare de la data semnării fără obiecţiuni a procesului verbal de recepţie cantitativă şi calitativă a fiecărui produs”, a mai precizat SRI.

Acordul cadru, conform informațiilor de la licitație, are o durată de 48 de luni, iar livrarea va fi efectuată în termen de maxim 36 luni de la semnarea contractului subsecvent.

author avatar
Andrei Ștefan
988 afisari

10 COMENTARII

  1. Baaa,da’ niste submarine nu cumparati,nu va trebuie ? Vedeti ca ” a bagat ” la Kaufland submarine la oferta,pret rdus,eticheta galbena, dar numai cu cardul.Si bonus,tichii de margaritar.Ce ziceti,va bagati ? Dar fara parandarat,ca e pe bon.Si bonurile sunt cuplate la ANAF.

  2. @ „L-ați dat” articol cu Maria Ciobanu și vor „cio_câr_lii” , la Ciocîrlan, ? Vă imaginați și cât de silențioase și invizibile sunt, pentru activitatea lor, medii-grele , „ciocârlia grasă”, ?

  3. Intrebarea este cine le folosește? Nicidecum Sri. Sunt cumpărate pentru băieții deștepți din politică. 😉

  4. Furnizorul va asigura minim 2.000 (două mii) ore de zbor

    -furnizoru poate assigura/ sigurantza si 2’000’000’000 de ore de zbor,
    E PE BANI!

  5. Acu imi place de Andrei Stefan , nu se mai plimba pe strada , sa se lege de elicopterele astea , nu de alea ce se odihnesc pe coada …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger