AcasăNewsSprijin de la Guvern pentru comunitatile afectate de inundatii

Sprijin de la Guvern pentru comunitatile afectate de inundatii

Executivul promite ajutoare, din fondul de rezerva al Guvernului, pentru zonele in care inundatiile au produs pagube semnificative.

Dupa ce a trecut in revista intrevederile avute cu oficialii europeni, in recent incheiata sa vizita de lucru de la Bruxelles, Viorica Dancila a anuntat, in prima parte a sedintei saptamanale de Guvern, in ce masura se va implica Executivul in sprijinul persoanelor aflate in zonele afectate de inundatiile din ultima perioada. „Vom continua, in cadrul sedintei de astazi, sa luam masuri pentru a sprijini oamenii si comunitatile afectate de inundatii. Vrem sa ii ajutam sa treaca peste aceasta perioada dificila cat mai repede. Vom lua masuri pe mai multe paliere. Unu – vom aloca fonduri suplimentare comunitatilor locale afectate de inundatii (…) sa reabilizeze infrastructura rutiera afectata de inundatii”, a punctat Dancila.

Urmeaza sa se puna accent, in prima faza, pe repararea drumurilor judetene si a podurilor, astfel incat sa se poata face legatura intre localitati, urmand ca apoi sa se rezolve problemele de la nivelul infrastructurii din interiorul acestora.

De altfel, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda sedintei de joi a Guvernului, dinspre Palatul Victoria s-a anuntat, inainte de inceperea intrevederii, ca figureaza un proiect de hotarare „privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantitati de produse si acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenta, cu titlu gratuit, pentru protectia populatiei afectate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judetele Valcea si Botosani, pentru modificarea punctului 16 din anexa la Hotararea Guvernului nr. 479/2018 privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantitati de produse si acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenta, cu titlu gratuit, pentru protectia populatiei afactate de fenomenele hidrometeorologice periculoase din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Covasna, Dambovita si Neamt, precum si pentru stabilirea unor masuri de administrare a ajutoarelor umanitare din rezervele de stat”.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger