AcasăNews"Spovedania" patronului de la "Ferma Dacilor": "Urmează să fiu arestat!"

„Spovedania” patronului de la „Ferma Dacilor”: „Urmează să fiu arestat!”

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a postat, pe Facebook, un mesaj amplu după înmormântarea fiului său. El a încercat să explice ce s-a întâmplat în noaptea în care au murit 8 oameni în incendiu.

”Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu și am început să scriu pentru că n-am unde să-mi vărs durerea. N-am nici unde să spun adevărul. N-am nici prieteni în politică, nici în presă, nici susținerea de care se tot vorbește”, a început omul de afaceri.

A anunţat că va fi arestat

„Scriu pentru că am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat și cum altfel o să mai pot să îmi spun povestea?! Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptăm să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul, e durerea unui prieten care își îngroapă prietenii cei mai apropiați.

Eu sunt un băiat care a plecat din Mizil acum peste 30 de ani la București din dorința de mai mult. Provin dintr-o familie simplă cu 8 copii. Din păcate pentru mine, variantele mele de a găsi un loc de muncă erau extrem, extrem de limitate.

Aveam un singur avantaj cu care am plecat la drum, anume acela de a fi fost sportiv. Să fiu paznic, gardă de corp, n-a fost visul meu în viață, dar n-aveam cu ce trăi, deci asta a fost. Acum știu să fac multe, dar la vremea aia atât puteam și asta a fost.

Voiam să fac un grajd pentru care am fost să obțin autorizații încă de la început. În baza faptului că aveam un trecut și bani de dat stânga-dreapta deloc, autorizația întârzia să apară.

Documentele pe care le cereau erau imposibil de obținut, cum ar fi un plan urbanistic zonal care a fost eliberat după 4 ani!!! Apoi într-un control s-a constatat că aveam construite niște cuști de iepuri (sper că știți cum arată) și că trebuie să le dărâm dacă vreau autorizație. Era, evident, un alt mod de a lungi procesul„, a postat Cornel Dinicu, care a continuat:

A vorbit despre reputaţia proastă

„Eu am investit în acest proiect în timp tot, plus bani împrumutați, fără a lua ceva înapoi. Toate câștigurile se reinvestesu. Eu nu mi-am făcut case, nu am schimbat mașină după mașină, eu doar am încercat să îmi îndeplinesc un vis.

Pentru că aud la nesfârșit că după înmormântarea copilului voi fi arestat pentru a se da un exemplu și pentru că nu-mi doresc ca oameni nevinovați să sufere alături de mine, oameni precum administratorul, acționari etc.

La durerea pe care o simt acum, nu contează ce se întâmplă cu mine, dar îmi doresc liniște pentru cei dragi, nu contează cât mă veți hăitui pe mine.

Mă numiți pe toate posturile interlop. Și din păcate, am o reputație proastă creată cu mulți ani în urmă care merge peste tot cu mine. Nu contează cât bine faci, contează doar greșelile pe care le faci. Nu pare să conteze nici că sunt achitat, nici care a fost adevărul la vremea respectivă.

Ferma s-a construit în timp. Întâi o fermă, apoi câteva locuri de cazare. Nu a fost de la început așa cum era în prezent. Necesitatea autorizarilor a venit pe parcurs pentru că la început noi aveam 12 locuri de cazare, respectiv 6 camere, iar până în 16 locuri această autorizație nu este necesară.

Când ne-am mărit am cerut autorizarea. De ce nu o aveam? Pentru că eram în proces. Totul era nou, făcut cu firme specializate, ferma având hidranți interiori și exteriori, extinctoare, scări de exterior, lemnul era ignifugat, centrală antiincendiu, detectoare de fum, 4 bazine a câte 40 de tone de apă fiecare, mai exact 160 de tone de apă pregătită mereu pentru orice eventualitate.

De ce crede că e o mână criminală?

Pentru ca eu sunt victima perfectă. Trecutul meu mă face să nu fiu credibil indiferent ce aș spune acum, și indiferent care e adevarul.. Ce contează e doar ce spun autoritățile care au zis din prima zi ca exclud o astfel de Ipoteză..

Cum excluzi ceva dacă nu cercetezi?…”, a postat Cornel Dinicu.

author avatar
Andrei Ștefan
530 afisari

4 COMENTARII

  1. Nici nu avea cum sa obtina PUZ in camp, intre dealuri, asa usor.
    Exista si grave greseli sau…cu intentie.Exista filmare cand pompierii erau catarati pe scara si se holbau in interior.Nu a intrat niciunul cu masca dar nici nu au stins incendiul.Au lasat sa arda tot Casutele erau inca in picioare, doar fum la acoperis, mai putin restaurantul si terasa care a ars .Reseurile nu puteau fi in restaurant .
    Daca erau bazine de apa de ce nu au fost folosite?De ce nu a fost activat planul rosu, erau 8 victime in interior si 2 la spital?
    Daca se dovedeste ca este iun penal, cum le place unora sa acuze, sa plateasca.Dar acolo au.murit copii nevinovati si daca exista un criminal, ar trebui sa fie prins.

  2. „Totul era nou, făcut cu firme specializate, ferma având hidranți interiori și exteriori, extinctoare, scări de exterior, lemnul era ignifugat, centrală antiincendiu, detectoare de fum, 4 bazine a câte 40 de tone de apă fiecare, mai exact 160 de tone de apă pregătită mereu pentru orice eventualitate.”
    Mda, ce mai incolo si-ncoace, baetul era pregatit cu de toate. De aia a si ars ferma ca un servetel de hartie, ca avea toate masurile anti incendiu plus lemnul ignifugat.

  3. Totul acolo a fost ilegal. Patronache, un interlop ordinar. Așa ceva nici nu trebuia să existe dar asta este deja de domeniul țărilor normale, civilizate.

  4. Sa te aresteze. Nici macar un paznic de noapte nu aveai. Ce sa mai spunem de ignifugarea lemnului?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger