AcasăNews"Spovedania" de la DNA nu l-a scapat pe Nelu Iordache de arest

„Spovedania” de la DNA nu l-a scapat pe Nelu Iordache de arest

Patronul firmelor Romstrade si BlueAir va ramane dupa gratii inca o luna

Tribunalul Bucuresti a prelungit, astazi, cu inca 30 de zile, mandatul de arestare preventiva emis pe numele milionarului Nelu Iordache. Asta desi afaceristul a incercat sa-si salveze pielea facand o „spovedanie” completa la DNA.

Patronul firmelor Romstrade si BlueAir va ramane dupa gratii inca o luna

Instanta Tribunalului Bucuresti a analizat, astazi, cererea procurorilor anticoruptie de prelungire cu inca 30 de zile a masurii arestarii preventive in cazul omului de afaceri Nelu Iordache. Solicitarea a fost dezbatuta in sedinta secreta, iar dupa deliberari, instanta a admis propunerea procurorilor si a dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Acuzat de deturnare de fonduri

Nelu Iordache a fost arestat preventiv pe 2 decembrie, in dosarul in care procurorii anticoruptie il acuza ca, in calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25 de milioane de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, lucrare finantata in proportie de 85 la suta din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

S-a „pocait” in fata procurorilor

Citeste – “Pocaitul” Nelu Iordache, declaratie “bomba” la DNA!

Patronul firmelor Romstrade si BlueAir va ramane dupa gratii inca o luna

Dupa cum a relatat „National” in exclusivitate in urma cu doar cateva zile, Nelu Iordache a incercat sa-si cumpere libertatea facand o „spovedanie” completa la DNA. Declaratie incendiara, care ar putea arunca in aer intreaga lume politica romaneasca. Potrivit surselor noastre, Nelu Iordache le-ar fi spus anchetatorilor ca i s-a eliberat respectivul avans doar pentru a plati astfel comisioanele aferente primirii respectivului contract. Si ca, nici daca ar fi vrut, nu ar fi putut lua vreun euro din cele sase milioane, intrucat banii „spalati” printr-o retea de firme „suveica” ar fi ajuns direct in conturile unor off shore-uri controlate din umbra de importanti oameni politici romani. Chiar daca iau in calcul faptul ca informatiile oferite de afacerist ar putea fi doar niste „fumigene”, anchetatorii incearca acum sa verifice daca in „spovedania” lui Iordache exista si un sambure de adevar, pentru ca, in functie de rezultate, sa extinda cercetarile.

author avatar
Dan Bratu
733 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger