AcasăNewsSporurile polițiștilor stau în pixul lui Cîțu

Sporurile polițiștilor stau în pixul lui Cîțu

Dacă ministrul Cîțu va aproba, polițiștii ar putea lua 400 de lei în plus la salariu

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și premierul Ludovic Orban s-au întrecut în a promite sindicatelor acordarea tuturor sporurilor și majorărilor polițiștilor, unele chiar nesperate. Promisiunile au fost aruncate, însă, în curtea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, care trebuie să decidă dacă sunt și bani pentru acestea.

Dacă ministrul Cîțu va aproba, polițiștii ar putea lua 400 de lei în plus la salariu

Pregătit pentru luptă și înarmat cu argumente la întâlnirile cu ministrul de Interne și premierul României, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, s-a confruntat, uluitor, cu o aprobare imediată a tuturor propunerilor de majorări și acordare de sporuri pentru polițiști, chiar dacă efortul bugetar nu era unul de neglijat. ”La întâlnirea cu prim-ministrul Ludovic Orban au fost analizate atât revendicările noastre, așa cum i-au fost prezentate și ministrului Afacerilor Interne, cât și impactul financiar estimat al aplicării acestora, începând de anul viitor. În context, liderul FSNPPC a precizat că există nemulțumiri majore, în rândurile personalului, generate de unele reglementări apărute în ultimii ani, dar și de aplicarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea, prin care s-au creat discriminări între familiile ocupaționale. La inițiativa prim-ministrului Ludovic Orban, în cursul acestei săptămâni, va avea loc și o întâlnire cu ministrul Finanțelor, pentru clarificarea unor aspecte tehnice privind acordarea drepturilor sus-menționate. Și ministrul Afacerilor Interne, domnul Marcel Vela, a promis că va face toate demersurile aflate în competența sa și va respecta în integralitate toate drepturile prevăzute de lege pentru personalul MAI”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

”Eu, Vela, voi respecta întru totul drepturile polițiștilor”

Ministrul de Interne a promis că va respecta toate drepturile polițiștilor, susține Dumitru Coarnă, președintele SNPPC. ”I-am spus că nu cerem nimic în plus, dopar să aplice corect legea. Când i-am prezentat cum stau lucrurile mi-a dat dreptate și m-a întrebat de ce nu s-au aplicat până acum. Eu i-am spus că toate aceste lucruri costă și mi-a zis să transmit oamenilor că <<Eu, Vela, voi respecta întru totul drepturile prevăzute în legile polițiștilor>>. A doua zi m-am întâlnit cu domnul Orban, m-a sunat sâmbătă seara, ne-am întâlnit la Guvern și am discutat o jumătate de oră fix despre salarizare. I-am spus că este impact financiar, când m-a întrebat, și i-am spus și cât e impactul, că i-am făcut și calcule. A rămas că o să facem o întâlnire și la Ministerul Finanțelor cu privire la aspectele pe care le-am solicitat. Este vorba despre norma de hrană majorată, de egalizarea salariilor la nivel maxim, cu acest spor de fidelitate, 5, 10, 15, 20%, în funcție de vechime și mai este un spor pentru studii superioare de 25% la agenții de poliție care au studii de drept. Totodată, am solicitat și aplicarea specialistului de clasă, prevăzut în lege, cu trei trepte, cu câte un procent aplicat la salariul de bază de 2,5%, 5% și 7,5%. Sporul de specialist de clasă se acordă după 5 ani de activitate și apoi din 5 în 5 ani. Am făcut impactul financiar pe fiecare element în parte și prim-ministrul a promis că o să rezolve problema, cu mențiunea că trebuie să mă întâlnesc și cu domnul Cîțu. Eu am și declanșat procedura pentru această întâlnire și am primit un mesaj de la cabinetul domnului Cîțu prin care îmi transmitea că o să mă invite la o întâlnire”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
9.559 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger