AcasăNewsSporuri pentru riscul de obezitate în Primăria Cluj-Napoca. Câți bani le-a promis...

Sporuri pentru riscul de obezitate în Primăria Cluj-Napoca. Câți bani le-a promis Boc angajaților care se îngrașă la birou

emil boc

Primarul orașului Cluj Napoca, Emil Boc, le dă angajaților din Primărie spor de obezitate și stat la birou. Consilierii locali clujeni au votat acordarea unor sporuri de 15% din salariul de bază funcţionarilor, pentru că munca de la birou îi stresează, pot face hipertensiune și să devină obezi.

Direcția de Sănătate Publică Cluj a realizat un raport în acest an care confirmă că salariații de la birou ”îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare”.

Funcționarii din Primăria Cluj Napoca lucrează în condiții „periculoase”

Legea nu obligă instituţiile publice să acorde aceste sporuri. Spre exemplu Consiliul Judeţean Bihor sau Consiliul Judeţean Cluj nu acordă acești bani, dar Emil Boc a decis că sunt bani de tocat la Primăria Cluj-Napoca.

Pentru că stau la birou, subalternii lui Emil Boc sunt expuși unor boli precum hipertensiunea arterială, supraponderabilitatea sau obezitatea şi afecţiuni ale coloanei vertebrale.

Direcţia de Sănătate Publică Cluj a arătat în raport că munca de la birou presupune stres profesional, alimentaţie neadecvată, mai precis cauzele care ar putea duce la obezitate și probleme cu tensiunea, potrivit Ziua de Cluj.

Ce prevede legea

Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (153/2017) prevede că salariaţii au dreptul să beneficieze de un spor de până la 15% din salariul de bază pentru astfel de condiţii.

Legea prevede că se consideră condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă având în vedere următoarele criterii:

a. înregistrarea de îmbolnăviri profesionale ca urmare a activităţii desfăşurate la locul de muncă.
b. existenţa unor indici de morbiditate la locurile respective de muncă
c. înregistrarea unor cazuri de accidente de muncă produse la locul de muncă.

În cazul Primăriei, este valabil doar cel de-al doilea criteriu – „existenţa unor indici de morbiditate la locurile respective de muncă”.

Care sunt afecțiunile de care suferă subalternii lui Boc

De fapt, nu munca la birou este cauza obezității, ci faptul că angajații nu mănâncă corespunzător, se stresează și nu fac sport după orele de muncă.

În Primăria Cluj-Napoca sunt 100 de angajaţi cu boli de nutriţie şi metabolism: 17 cazuri de suprapondere, 30 de cazuri de obezitate grad 1; 12 cazuri de obezitate grad 2; 4 cazuri de obezitate grad 3.

Raportul DSP arată că 23,13% dintre angajaţii consultaţi sunt supraponderali. „Munca cu caracter static, fără solicitări fizice semnificative, poziţia şezândă prelungită, caracteristice ale muncii de birou, stresul profesional şi alimentaţia neadecvată sunt principalii factori favorizanţi ai obezităţii întâlniţi la angajaţii acestei instituţii”, arată medici de la DSP.

author avatar
Andreea Vlad
2.398 afisari

27 COMENTARII

  1. ce se mai aude cu mita de sute de mii de euro primita de boc de la Vreme ? nimic ? se asteapta prescriptia ?

    • Periculos individu, a supraviețuit atâtor furtuni și schimbări de guverne, ce bine i, a prins aramata făcută la securitate

    • ZIARE.COM UN SITE DE DEZINFORMARE SI PROPAGANDA PUPIN CURISTA GRETOASA LA ADRESA POLITICULUI CORUPT SI LINSUL LA GOOZ ZILNIC
      IN PLUS CENZURA SI SUNTETI INJURATI COPIOS DACA NU LE LAUDATI ARTICOLELE COPIATE SI POSTATE
      JEGUL PRESRI PE ZIARE.COM

      • Președinți ;
        Ion Iliescu (1989-1996, 1996-2004) implicare in dosarul revolutiei si mineriadei[1][2]
        Emil Constantinescu (1996-2000) – fiul acestuia a fost implicat în scandalul contrabandei de tutun numit Țigareta II.[3]
        Traian Băsescu (2004-2014) – implicat în Dosarul Flota, în scadalul legat de casa din Mihăileanu[4] și creditul la CEC.[5], familia acestuia a fost acuzată de implicare în Dosarul „Nana”, fratele președintelui a fost arestat preventiv în 2014 pentru luare de mită.[6]
        Klaus Iohannis (2014-prezent) – Uz de fals. La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu[

        https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_politicieni_rom%C3%A2ni_implica%C8%9Bi_%C3%AEn_scandaluri_publice

  2. In loc sa le ofere conditii de practicare a unui sport, un abonament la o sala de ex., asa cum ii pune pe contribuabilii care vor o calatorie gratis cu autobuzu’, el le ofera mai.multi bani pentru a se ingrasa.Daca sunt obezi, inseamna ca au bani sa si cumpere dulciuri, daca le ofera mai multi bani, o sa si cumpere zilnic si doua saorme 🙂
    Oricum s -au incalcat precederile Legii 153/2017

  3. Nu vă mai legați de pitic, e mare dacă duce în spate de atîta amar de vreme o primărie atăt de grea. Altfel de ce ar avea, după cum se zice, Primăria Cluj ma mulți angajați decît Viena sau Munchen?
    Nu oricine poate lucra cu orice regim. Iarăși un merit. Din Făclia organ al Comitetului județean Cluj al PCR:
    „Hotărârea de a participa direct la devenirea comunistă a patriei”

    „Acum, cînd întregul popor se pregătește să întîmpine prin fapte de muncă marele eveniment din viața partidului – Conferința Națională – unitatea tuturor cetățenilor țării reliefează și mai pregnant înalta răspundere ce ne revine fiecăruia în parte față de prezentul și viitorul României, față de destinul nostru revoluționar.
    Mărturia acestui adevăr, a acestui crez suprem sînt profund și convingător dăltuite în geografia materială și umană a poporului român, angajat plenar cu toate forțele sale, în opera de înfăptuire a hotărîrilor Congresului al XIII-lea al partidului….” restul aici:
    https://varzaalacluj.ro/2020/04/16/paste-fericit-tovarasi/

    • La cati bani si a directionat la Cluj N., pe vremea guvernului Boc 1, Boc 2,…3…4…poate sa se dezvolte pana in 2040.La cate afaceri publice-private( mai ales) are in zona….

  4. & ,,Deci” ( Ion Cristoiu – exprimări) , ,,așe” ( Andra Măruță – exprimări) cum se mai exprima domnul Boc, parcă , încă de pe vremea când intenționa să devină lider politic, ,,Vă dau de vă îngrășați , ! ” , & domnu’ Boc un lider ,,parolist”, cum se mai exprima domnul Boc, ! ‘ ?

  5. Sa ma pupati in cur nu stiti voi ce inseamna dobitocilor un servici un festival sau un vece de lux

  6. Daca este asa,acest fapt denota -pentru a cata oara?-jaful generalizat al banului public,combinat cu un dispret fara margini pentru cetateni,pentru romani.Eu le urez acestor”autoritati”,ca toti banii furati prin diverse tertipuri- vezi asa-zisele sporuri-sa-i dea pe medicamente si servicii funerare.

  7. & O fi de la ,,avirara gripa”, că s-or fi socott și găinile alea de ardeleni supărați, pe undeva, ?

  8. & Dacă vă reușea și politizarea medicinii se dădeau diplome de medici de către liderii de partid, ?

  9. Bataia de joc si nesimtirea
    Sfidarea omlui de rand,bani furati
    Cum e domnule pres cu aburirea
    Cu pomenile despre care ziceati?

    Ce inseamna la dumneata populisme
    Sau pomeni,cuvinte pe care le scoti la careu
    Cand de fapt sunt drepturi muncite
    Drepturi legale incalcate si blamate mereu

    Pentru ingrasare sunt bani nu-i problema
    Nu sunt pomeni si nici populisme sucite
    Sunt banii jecmaniti cu nesat fara teama
    Si aruncati in dispret la putori imbacsite

    Aveti grija voi cei ce decideti in scarba
    Si aruncati banetul muncit cu sudoare
    Ca roata se poate intoarce la curba
    Si fara sa stiti va treziti la racoare

  10. Bai pitikule de la sluj-napoca, bai trepadusule micut si pitik, tu ai vazut ce a fost la Arad, la meciul de supercupa intre CFR si Pepsi ? Zici ca erau aia in Ungaria, bai trogladitule, isi bat joc toti ungurii de voi, si aia din Gruia, care e clar ca trebuie toti executati, si aia din Har-Kov, totul era in alb si rosu, iar gazonul era verde, asa ca ghici cine are drapelul in rosu, alb si verde ? Ha ha ha 🙂 Da, bai pitikule handikapat, Ungaria si Italia !! Ha ha ha 🙂 Multumim, bai pitikotule pentru circul ce iul oferi cu echipa ta de mercenari pitici de la nU Cluj, speram sa ajungeti rapid inapoi in mlastinile si hartoapele din B, acolo va e locul, acum in A fiecare meci pentru voi o sa fie un circ continuu, o sa rada lumea de voi non-stop !! Sa iti creasca capul mare, bai pitikule, numai cu circul oferit de voi mai au si oamenii chef de ceva, ca altfel sa ii vezi pe unguii de la CFR Kolozsvar cum ii dau mumu la Jiji Fekaliotul de 5 ani non-stop e cam greu de privit si de digerat !! Ha ha ha 🙂 Si, bai pitikule, suge is tu o banana, si echipa ta de mercenari pitici la fel !!

  11. Baga banul , domnu’ Boku
    Ca noi ne-ngrasam ca porku
    Ia de la contribuabil
    Sa ne fie convenabil

    Nesimtirea ,domnu Bok
    E pitita sub obroc
    Iar cand ai in cap o toana
    Sar toti prostii la pomana

    Clujul tau e plin de gropi
    Iar tu dai banet la porci
    Slana s-a depus pe tine
    Si pe porcii tai.Rusine!

    Termina cu populismul
    Opreste oportunismul
    Ai marit impozitarea
    Ca sa dai la porci crapare

    Domnu Bok ai si asa
    Bube-n cap cat piersica
    De te luam la bani marunti
    Nu te mai gandesti la sunci

    Nesimtirea si prostia
    Iti atrage puscaria
    Boaita hoata ,si putoare
    Vei ajunge la racoare!

  12. .Rușine d le Boc. Pentru multi dintre noi sunteți o ‘deceptie’. Păcat că la aceste vremuri d-voastra apelați la lege, care este foarte permisivă pentru a mari salariile și așa nejustificate din sectorul bugetar. A ți jignit sute de mii de personal Tesa din privat.
    Lăsați pe cineva mai serios la conducere și plecați acasă.

  13. Doamne, asta chiar nu mai are capăt la prostie și nesimtire………chiar nu va mai satura D zeu……….platiti din bani publici sa se inbuibe ca porcii, săracii obezi😞

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger