AcasăNewsSpor pentru degete obosite! Ce bugetari iau 12,5% în plus la salariu...

Spor pentru degete obosite! Ce bugetari iau 12,5% în plus la salariu pentru că „bat” la tastatură

sporMihaela Arim, directoarea DSP Bacău

La Bacău se ia spor pentru orice activitate întreprinsă în instituțiile de stat. Se pare că și scrisul la calculator îi solicită foarte mult pe bugetari, motiv pentru care s-a solicitat bani în plus la salariu.

Potrivit explicațiilor DSP Bacău, scrisul la computer solicită articulațiile şi oboseşte degetele. Astfel că angajații primesc un spor de 12% la salariu.

Spor de 12% pentru scris la calculator

Sporul se acordă și angajatilor din Direcția de Sănătate Bacău, dar şi din altele din judeţ.

Şi poliţia locala primeşte sporul după ce DSP a dat justificarea revoltătoare. Au făcut o evaluare la Poliția locală și au constatat că agenții fac febră musculară la degete din cauza tastaturii.

Prefectul județului, Lucian Bogdănel, a cerut o listă cu toate instituțiile care beneficiază de astfel de sporuri aberante.

„Problema este modul în care se certifică condițiile vătămătoare care declanșează acordarea acestor sporuri. Refuz să cred că tastatura unui calculator sau ecranul unui laptop sunt de natură să pericliteze sănătatea unui funcționar public”, a spus acesta, la Antena 3 CNN.

În decursul anului 2022, DSP Bacău a emis nu mai puțin de 251 de buletine de expertiză, pentru 76 de instituții din județul Bacău și Neamț. Pe baza acestora, mii de angajați la stat primesc sporuri la salarii pentru că stau în fața calculatorului sau stau pe scaun. Sporurile în aceste cazuri ajung la 2.000 de lei pe lună.

author avatar
Andreea Vlad
960 afisari

15 COMENTARII

  1. Bugetarii trebuie înjumătățiți ca număr de angajați. Salariile reduse cu 50%.
    DESFIINȚATE TOATE SPORURILE, NORMELE DE HRANĂ, PRIMELE ȘI VOUCHERELE!!!

  2. Pentru ca esti prost nu-ti,, trebe” spor?
    Bai lighioana de la ,,stat ”degeaba
    Putori cu mintea dusa ,prostilor
    Jivine ingalate ,mars la treaba!

    Vreti haine noi ca nu aveti prestanta
    Luati-va dar nu cu banii nostri
    Fiinte lacome ,si nesimtiti ca prostii
    Prea multe vreti vulpoi cu nonsalanta !

    Daca-i prea greu lasati sa vina altii
    Ca nu sunteti acolo pusi pe viata
    Si asa va taraiti slanina creata
    Ca aveti bani si apoi mancati ca spartii!

    Gandaci porcosi , pretentiosi in draci
    Treceti la munca nu la -ntinsul mainii
    Tot vreti pomeni ,nu va mai saturati
    Si faceti treaba, nu de rasul lumii!

  3. Wernere,las-o jos ca macane,tupeul acestor nesimtiti numiti bugetari nu are limite.Sigur esti unul dintre ei.Numaratoarea inversa a inceput ,ceasul ticaie ,tumora se umfla pe zi ce trece.Ne-am saturat sa tinem in spinare clica asta de paraziti.Daca statul roman nu va regla aceasta porcarie e in mare pericol.

  4. Da tu esti ceea ce-i defineste pe bugetari Esti o scarba care-si reguleaza copilasul de 6 luni

  5. Jigodia de Director dela DSP,asa prevede Legea ma ? care cum i se nazare,isi aloca sporuri ? Bagati-va dracului si in Grupa I de munca,nu v-a dat prin tartacuta ? Dar ce face DNA-ul,nu se autosesizeaza,prefectul,acolo e chiar sat fara caini ?

  6. Cred si eu ,curvele bugetare au degetele obosite de atata laba facuta sefilor .Ar trebui sa ceara spor si pentru gurile la fel de obosite de atata supt la aceeasi sefi.Ti-ai dracului de nenorociti ,voi sunteti Romania europeana?

  7. @ Ziariștii, scriitorii, alți autori de scrieri ar putea cere ,,sporul de degete” obosite de la publicațiile care le preiau și publică scrierile, ?

  8. DSP? abuz in serviciu?
    De cand adauga la lege?
    Politia locala spor de degete.obosite? Da’ ce face politia cu degetele de oboseste?
    Scrie amenzi? Chiar stiu sa scrie?

  9. 360lei la o persoana cu handicap accentuatDaca ai handicap sever ,adica esti paralizat si iti trebue ajutor in toate cele inclusiv medicamente si absorbante primesti 450 lei O persoana care are pete pe plamani ,abia respira si trebue sa mearga de 2 ori pe saptamana la tratament de la Neamt la Iasi cheltuind 600 de lei doar un dus intors primeste 32 de lei ,da 32 de lei ca nu are casa bani !Pentru maini obosite ca cica bat non-stop (ce naiba o fi batand)exista bani ,pentru spor de ingrasare dat la birocratii statului exista bani dar pentru cei batuti de soarta nu sunt bani Domnule Iohannis ,asa e democratia?!? Dar de pensii speciale aveti bani ?Fiecare sef si sefulet isi face singur salariul Nu exista legi si norme pentru acestia care ne rad in fata A ajuns un sef la o agentie sa ia de 3 ori salariul presedintelui de tara!In ce tara traim domnule presedinte ,?Haosul s-a instalat in toate colturile de unde se pot trage bani ?Cand ve-ti face reguli in tara asta batjocorita de niste lichele domnule presedinte ?

  10. Domnu Emilian,ti-ai si gasit cui sa te adresezi,Cocotatului penal la varful statului mafiot,pe care recent l-a si esuat impreuna cu guvernele ” mele”,securistii mei care inca il mai tin in brate,( pana l-or scapa pe jos ca pe Ceasca ). Mai bine l-ai ruga sa restituie statului cele 360.000 de Euro,pe care i-a ” incasat ” drept chirii necuvenite pe un imobil al statului pe care a incercat ( grup infractional organizat in frunte cu el ) sa-l fure cu acte false.Dovedit in Justitie,pana sa devina ” Justitzea mea endependenta.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger