AcasăNewsSponsorul presedintilor americani, la parnaie pentru schema Ponzi

Sponsorul presedintilor americani, la parnaie pentru schema Ponzi

Miliardarul american Allen Stanford a fost gasit vinovat de juratii americani la 13 capete de acuzare din 14, putand primi vreo 230 de ani de inchisoare.

Allen Stanford

Stanford, 61 de ani, a fost supranumit „micul Madoff”, schema lui de sapte miliarde de dolari fiind inferioara celei desfasurate de Bernard Madoff, de 65 de miliarde de dolari, cea mai mare din istoria escrocheriilor de tip Ponzi. Stanford a inselat circa 30.000 de clienti  din peste 100 de tari, prin investitii false prin intermediul unor retele de banci, guvernate de  Stanford International Bank din Antigua. Daca judecatorul ii va da spre executare pedeapsa maxima din cele 13 capete de acuzare, risca peste 20 de ani de inchisoare. Insa, daca se opteaza pentru cumul de pedepse, ca in cazul lui Madoff, risca vreo 230 de ani de inchisoare.

Finantatorul democratilor

Pe vremea cand Allen Stanford nu era poprit si avea bani, si Nancy Pelosi se pupa cu el

Stanford a negat permanent acuzatiile, argumentand ca bancile sale au functionat dupa aceleasi principii ca toate bancile elitei financiare a lumii, anume sustinand ca banii clientilor sunt garantati de investitii sigure! E posibil, dar, deocamdata, lui nu i-au gasit 92% din cele opt miliarde pe care pretindea ca-i are in bancile sale. Allen Stanford facea parte dintre bancherii curtati de politicienii americani, fiind un sponsor generos pentru campaniile electorale. De cea mai mare sustinere financiara s-au bucurat democratii, carora Stanford le-a dat milioane de dolari. Peste o suta de politicieni au primit contributii de la imperiul Stanford, printre care Barack Obama, John McCain. Nancy Pelosi, presedinta Camerei Reprezentantilor,  i-a multumit public pentru finantarea unui forum.

author avatar
Adina Mutar
398 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger