AcasăNewsSpitalul "morţilor vii": medicul de la Sf. Spiridon din Iași ar fi...

Spitalul „morţilor vii”: medicul de la Sf. Spiridon din Iași ar fi implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre

Un medic de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente şi luare de mită.

Alţi cinci medici sunt urmăriţi penal pentru luare de mită, iar patru pacienţi sunt cercetaţi pentru date de mită. Faţă de unul dintre medici, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu obligaţia de a nu mai exercita profesia de medic.

Nu toate intervenţiile erau necesare

Procurorii afirmă că o mare parte dintre aceste intervenții „nu erau necesare”, fiind efectuate fie în urma unor „diagnostice fictive”, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Doctorul de la spitalul Sf Spiridon din Iași este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, și luare de mită.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore cu propunere de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile, care a fost înaintată spre soluționare Tribunalului București.

Cum funcţiona reţeaua?

Din probele administrate în cauză până în prezent, a rezultat că inculpatul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi, fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor.

Doctorul ar fi executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de provenienţă) şi, în consecinţă, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătăţii, certificate de garanţie şi documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare, conform unui raport al poliţiştilor.

author avatar
Andrei Ștefan
573 afisari

10 COMENTARII

  1. Iasul lui Cuza si Alecsandri a ajuns o cloaca de mafioti ordinari ,creaturi ale varcolacilor Big Pharma.Numele Dorobat sau Bocancea va spun ceva?Medicina romaneasca a ajuns demna urmasa a lui Mengele.Mai bine ne tratam cu babe si ierburi ,criminalii astia ne omoara cu zile.

    • Jumătate, cel puțin, din cele afirmate despre acest grup de medici sunt minciuni clare. În primul rând pentru că stent-urile sunt dispozitive de unică folosință. Le-ai implantat în arteră și acolo rămân pentru totdeauna. Nu există posibilitatea refolosirii lor pentru că nu există posibilitatea fizică a reimplantării. Am citit în alte ziare că refoloseau stent-urile de la decedați. Minciună. Și cu stimulatoarele cardiace am mari dubii că pot fi refolosite. Cred că altceva se urmărește prin această anchetă.

  2. Pai Dorobăț este o penală dovedită ,o șpăgari ,trebuia sa,i fie retras dreptul de,a profesa medicina pt totdeauna

  3. … că l-au prins , foarte bine, să fie sănătos…dar cum și -au dat seama procurorii că o mare parte dintre aceste intervenții „nu erau necesare”, fiind efectuate fie în urma unor „diagnostice fictive”, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptomatologia specifică?….sunt ei specialiști sau au întrebat alți specialiști?…

  4. daca se musamalizeaza si ecest caz cu pedepse cu suspendare , presimt ca iese valvataie , oamenii sint sensibili cand e vb de sanatate . sa te duci la doctor sa te faci bine si el iti medicamente sa-ti vina rau , e prea mult , e tentativa de omor .

  5. Jegul asta a profesta si la stat si la privat . Nu s-a mai saturat de bani . De ce nu se stabileste o data ori la stat ori la privat ! Jegosii astia au virusat si spitalele private la care oricum romanul de rand nu are acces . Jeguri ca asta sunt in stare sa-ti vanda un rinichi si tu sa nu sti. Si la Timisoara la cardiologie a picat o personalitate ca asta .

  6. ăsta nu putea face câte a făcut fără a fi satanist si totodată mason. acum l-au scos pe tușă din motive știute doar la lojă.
    pentru asemenea fapte, pe vremea lui platon si aristotel existau două variante: omorât cu pietre sau tăiat capul.
    pe vremea lui werner, ciuca si predoiu primeste o dojana cu suspendare si posibilitatea de a lucra doar la privat pe banii proștilor care nu-l strâng de cravată.

  7. Medtronic’s nuclear battery contained a small 2.5 Ci slug of Plutonium 238 (Pu-238). Pu-238’s radiation struck the walls of its container, generating heat that a thermophile (a stack of thermocouples) converted into the electric current that simulates the heart.

    As the term „thermoelectric” implies, the heat from the decaying plutonium is used to generate the electricity that stimulates the heart. At present (2003), there are between 50 and 100 people in the U.S. who have nuclear powered pacemakers.

    a nu se confunda cu pu-239
    sau cu pu-241.

  8. Și transplantul de inima, rinichi tot cu prelevare din cadavre se face…deci care este problema?

  9. Stați să privatizeze ăștia spitalele, când facturile de spitalizare vor fi mii de euro , o șpagă de 200 – 300 euro de acum va va fi dor de ea….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger