AcasăNewsSpitalul AKH din Viena intra in greva

Spitalul AKH din Viena intra in greva

Spitalul vedetelor si politicienilor intra in austeritate

Medicii de la Spitalul Universitar din Viena (AKH) se pregatesc de greva, in cazul in care, de la 2 februarie 2012, se vor aplica masurilor de austeritate anuntate.

Spitalul vedetelor si politicienilor intra in austeritate

Presedintele Consiliului Medicilor de la AKH, Thomas Szekeres, a facut apel la Ministerul Stiintei si Cercetarii pentru acoperirea datoriei spitalului, de noua milioane de euro. Masurile de austeritate impun  reducerea cheltuielilor cu 14%, incepand cu luna februarie 2012. Astfel, vor fi afectate serviciile  personalului care efectueaza ture de noapte si ture suplimentare in timpul saptamanii si serviciul de ambulante, care nu va mai beneficia de medici specialisti. Nici sectia de anestezie si cea de chirurgie nu vor fi scutite de masurile de austeritate, iar la mesele de operatii vor fi cu 30% mai putini medici.

Medicul lui Base, ingrijorat pentru pacienti

Seful sectiei de neurochirurgie, Engelbert Knosp, medicul care l-a operat pe presedintele Traian Basescu, sustine ca prin aceste masuri nu se mai ia in calcul siguranta pacientilor.  AKH are un statut special in ceea ce priveste finantarea, asigurata pana acum de Ministerul Stiintei si Cercetarii. Insa ministrul Karlheinz Tochterle considera ca responsabilitatea finantarii spitalului ar reveni Primariei orasului Viena – Biroul pentru Sanatate. Disputele privind finantarea spitalului afecteaza sutele de romani (600 anul trecut) care-l preferau, ca sa nu mai vorbim de politicieni si vedete din Romania si nu numai. In prezent, George Michael este internat la AKH, unde isi va petrece si Craciunul.  Dintre personalitatile Romaniei, la AKH au patimit Mitropolitul Clujului Bartolomeu Anania, Monica Iacob-Ridzi, Serban Huidu, Teo Trandafir.

author avatar
Adina Mutar
1.391 afisari

1 COMENTARIU

  1. Autoarei articolului ii sugerez doua tipuri de activitati:
    1.Sa mearga la AKH: se poate intra fara nici o problema si sa vada cum se desfasoara activitatile acolo
    2.Sa mearga la scoala si sa invete semnificatia verbului „a patimi”
    3.Abia dupa ce la rezolva pe primele doua sa scrie despre AKH

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger