AcasăNewsSpitale paralizate de teapa Hexi Pharma

Spitale paralizate de teapa Hexi Pharma

Spre deosebire de SRI, Klaus Iohannis a realizat ca infectiile din spitale pun in pericol siguranta nationala

Cinci spitale din tara au amanat operatiile programate, din cauza crizei dezinfectantilor, si vor efectua numai interventii chirurgicale de urgenta, a anuntat, ieri, Ministerul Sanatatii.

Biocidele Hexi au reusit sa dea o lovitura puternica sistemului sanitar din Romania

Spitalul Judetean din Dolj, Spitalul de Pediatrie din Galati, Spitalul Judetean din Olt, Spitalul Judetean din Teleorman si Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucuresti efectueaza numai interventii chirurgicale in regim de urgenta, restul operatiilor programate fiind amanate. „In cazul celor cinci unitati sanitare care in prezent deruleaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta au fost dispuse masuri pentru remedierea situatiei cu celeritate, astfel incat, in cursul zilei de vineri sa se poata relua fluxul normal al activitatii chirurgicale”, a anuntat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa. De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat Directiilor de Sanatate Publica sa comunice unitatilor sanitare cu paturi, „intreprinderea tuturor masurilor necesare pentru desfasurarea serviciilor medicale in conditii de siguranta pentru pacienti prin asigurarea cantitatilor corespunzatoare de produse biocide, altele decat cele fabricate de firma Hexi Pharma”. Decizia spitalelor de a amana operatiile programate vine in urma prezentarii de catre Guvern a rezultatelor analizelor produselor Hexi Pharma. Reprezentantii Guvernului au aratat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca toate probele de produse Hexi Pharma analizate pana acum la laboratorul ICECHIM au avut probleme in ceea ce priveste concentratia de substante dezinfectante din solutie fata de ceea ce scrie pe eticheta. Guvernul a anuntat ca va verifica si biocidele celorlalti producatori care se gasesc pe piata din Romania.

Angajati de-ai lui Condrea, la politia Capitalei

Angajati ai Hexi Pharma s-au prezentat, ieri, la sediul Politiei Capitalei pentru a fi audiati in dosarul privind solutiile dezinfectante folosite in spitale

„La sediul IGPR au fost chemati joi simpli angajati, nu cei din conducerea firmei. Activitatea de audiere va continua si in zilele urmatoare din dispozitia procurorilor, unde vor considera necesar”, au precizat surse judiciare. Sursele noastre spun ca la Politia Capitalei au ajuns 14 din cei 28 de angajati ai Hexi. Ei au fost intrebati, printre altele, daca pe parcursul fluxului de productie se respectau formulele originale. Ideea este aceea de a afla cum ajungeau in spitale solutii atat de diluate. Pentru aceasta ancheta, procurorii si politistii au ridicat deja documentele necesare in aceste zile si au inceput activitatile specifice, conform procedurilor legale. Miercuri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Victor Strambu a anuntat ca, in urma primelor analize efectuate de ICECHIM, s-a decis retragerea produselor biocide neconforme provenind de la firma Hexi Pharma, in termen de zece zile.

author avatar
Catalin Dumitrescu
350 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger