AcasăNewsSpital din Romania, amendat din cauza biocidelor

Spital din Romania, amendat din cauza biocidelor

Pe fondul anchetelor care se fac in privinta unui producator de biocide – substate menite sa distruga microbii, folosite in unitatile medicale, s-a constatat o situatie cu totul nedorita. Si nu e vorba de dezinfectanti diluati, ci, in unele situatii, chiar de lipsa totala a utilizarii lor, din cate anunta reprezentantii DSP.

Pare greu de imaginat, insa rezultatele unui control facut, la finele lunii trecute, indica o realitate dureroasa, cel putin pentru pacientii care, din diferite motive, s-au vazut nevoiti sa ajunga la spitalul amintit. Este vorba despre o situatie constatata la Spitalul Municipal din Sighet, in urma unor nereguli, printre ele si lipsa utilizarii de biocide in toate salile de tratament, dar si despre alte necinformitati, motive pentru care a fost aplicata o amenda de 10.000 de lei, din cate a mentionat, in direct la postul B1 TV, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures. „Deseurile medicale erau depozitate necorespunzator, trebuiau facute niste lucrari de igienizare in blocul alimentar, lipseau biocide si antiseptice din anumite sali de tratament din unele sectii (…) Nu putem spune ca spitalul nu are biocide sau antiseptie pentru maini, ci nu erau prezente in toate salile de tratamente”, a precizat sefa DSP Maramures, judet pe raza caruia se afla aceasta unitate medicala.

E important de mentionat faptul ca s-a aflat si faptul ca acest control venea dupa un altul si ca s-a facut tocmai pentru ca specialistii in sanatate publica sa vada in ce masura se respectasera cerintele lor, in vedera indreptarii unor nereguli.

sursa foto:sanatateabuzoiana.ro

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger