AcasăNews "Spirala a conflictului". Dancila: am vazut un asalt asupra unor institutii ale...

 „Spirala a conflictului”. Dancila: am vazut un asalt asupra unor institutii ale statului

Inainte de a face orice referire la proiectele aflate pe agenda sedintei de lucru a Guvernului, prima din ultimele trei saptamani, Viorica Dancila a dus in discutie incidentele de la mitingul din Piata Victoriei, din 10 august, dar si atacurile la adresa Jandarmeriei.

Este, practic, o prima reactie a sefei Guvernului dupa acel protest. „Organizam aceasta sedinta intr-un context marcat de tensiune si ura in societatea romaneasa. Unii incearca, din motive politice, sa alimenteze aceasta spitala a conflictului care sa scindeze si mai mult societatea. Exista tendinte ca aceasta scindare sa fie una iremediabila, iar evenimentele violente din 10 august au demonstrat acest lucru. Pornind de la evenimentele din 10 august, am vazut in aceste zile un asalt asupra unor institutii ale statului. Prima tinta este Jandarmeria, dar sunt si alte institutii, care sunt luate in acest colimator”, considera Dancila.

Sustinand ca nu vrea sa apere pe nimeni, premierul a tinut sa mentioneze ca in opinia sa „o persoana sau o institutie poate sa fie acuzata doar in baza unor probe concludente”.

Dancila a ales sa faca un apel deopotriva la ministri si la sefii institutiilor din subordinea acestora, cerandu-le „sa evite aceasta spirala a conflictului in care incearca sa ne atraga cei care nu au fost capabili sa castige puterea in alergeri si care acum incearca sa dobandeasca aceasta putere prin alte mijloace nedemocratice”.

97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger