AcasăNewsSpioni CIA , capturati in Iran si Liban, ar putea fi executati!

Spioni CIA , capturati in Iran si Liban, ar putea fi executati!

Peste 12 spioni americani care lucrau pentru CIA in Iran si Liban au fost demascati, iar administratia americana se teme ca acestia vor fi sau au fost executati, potrivit unor fosti si actuali oficiali americani din comunitatea de informatii, relateaza ABC News.

Spionii sunt informatori platiti si recrutati de CIA pentru doua retele distincte de spionaj care vizeaza Iranul si organizatia Heybollah din Beirut, considerata de Statele Unite o grupare terorista sustinuta de Teheran. „Spionajul este o activitate riscanta”, a declarat un oficial american pentru ABC News, confirmand pierderea unui numar nespecificat de spioni in ultimele sase luni.

Robert Baer, fost ofiter CIA care a lucrat impotriva Hezbollah in timp ce se afla la Beirut in anii ’80, a declarat ca, de obicei, gruparea islamista executa persoanele suspectate sau surprinse in timpul activitatilor de spionaj. La Beirut, doi agenti dubli ai Hezbollah au pretins ca vor sa lucreze pentru CIA. Hezbollah a aflat apoi de restaurantul unde se intalneau mai multi ofiteri CIA cu cativa agenti, potrivit oficialilor citati. Ulterior, departamentul de securitate interna al Hezbollah a identificat cel putin 12 informatori si a aflat identitatile catorva ofiteri de caz ai CIA.

Un fost oficial a declarat pentru ABC News ca ofiterii CIA au ignorat avertizarile ca operatiunea ar putea fi compromisa prin folosirea aceleiasi locatii pentru intalniri. Aproximativ in aceeasi perioada in care Hezbollah a identificat reteaua CIA in Liban, agentii iranieni au descoperit o metoda de comunicare secreta pe Internet folosita de informatorii CIA in Iran.

CIA urmeaza sa stabileasca numarul exact al spionilor comprimisi in Iran, estimarea fiind de aproximativ 12, potrivit unor oficiali din serviciile de informatii.

author avatar
Ciprian Purice
597 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai da prosti sunt si americanii astia cu CIA lor.Ce frumos ii sta lu gagica din imagine cu soldatii iranieni care ii pun catusele daca nu cumva aceasta gagica o fi fost si executata.Pacat de ea HA Ha Ha!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger