AcasăNewsSperanța în privința vaccinului românesc împotriva COVID-19

Speranța în privința vaccinului românesc împotriva COVID-19

Pe fondul recentelor vești privind semnarea unui parteneriat între Institutul Cantacuzino și Institutul OncoGen din Timișoara, joi s-au aflat noi detalii despre proiectul ce vizează vaccinul românesc antiCOVID-19.

„Produsul realizat de colegii timişoreni este aproape gata pentru a putea fi pus la dispoziţie pentru începerea acestui proiect, dar trebuie să ştim – este vorba de un proiect de cercetare – și întotdeauna o cercetare ştii că o începi şi încerci să o duci la bun sfârşit, dar pot să apară şi lucruri pe care nu le poţi gândi de la început”, a subliniat, joi, Mircea Ioan Popa, cercetător în cadrul Institutului Cantacuzino.

Încă nu se poate ști când va fi gata acest vaccin. „Avem la dispoziție maxim 18 luni și speranța noastră este ca, într-un număr de luni, să putem să vă anunțăm (…) că avem ceva nou de spus față de momentul de astăzi”, a mai precizat Popa, într-o declarație de presă.

Totodată, oficialul a adus în discuție și faptul că „dorinţa este ca produsul să nu fie un produs injectabil, ci un produs administrat pe cale intranazală – asta însemnând ceva mai uşor de tolerat, inclusiv de populaţia care nu este foarte de acord cu vaccinurile”.

Precizările vin după ce se aflase faptul că, recent, Centrul OncoGen din Timișoara a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

author avatar
Andrei Coman
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger