AcasăNewsSpecialistul în Finanțe „își bagă nasul” în sistemul medical

Specialistul în Finanțe „își bagă nasul” în sistemul medical

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că în sistemul de sănătate ceea ce lipseşte este calitatea umană”, subliniind că dacă ar efectua un sondaj, un procent de aproape 100% din populaţie ar spune acelaşi lucru.

Eugen Teodorovici Sursa foto Twitter

“Ce ne lipseşte? Poate ne supărăm dacă spunem aşa, direct, cred că totuşi calitatea umană, sau nivelul acesteia lipseşte foarte mult în toate domenile şi, desigur, şi în sănătate. Nu vreau să văd medici care îşi dau diplome. Pentru medici, diploma în sine este pacientul a cărui problemă este rezolvată de ei”, a spus ministrul.

În ipoteza în care ar fi realizat un sondaj pe această temă, în rândul populaţiei, minitrul crede că un procent maxim ar semnala aceeaşi problemă a calităţii.

“Oricât de defect ar fi sistemul, din toate punctele de vedere – infrastructură, medicaţie, orice, când vezi totuşi un altfel de comportament cred că e un lucru de la care se pleacă”, precizează ministrul.

“Mă uit astăzi la foarte multe zone unde s-au dat şi bani de salarizare şi echipamente, nu poate nimeni să nege că echipamentele zac de ani de zile, nou-nouţe, de ultimă generaţie la acea vreme prin magaziile multor spitale, e un fapt deja cunoscut”, a mai adăugat ministrul.

Teodorovici a precizat că statul este dispus să sprijine sectorul Sănătăţii “din toate puterile, cu toată forţa”.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger