AcasăNewsSpecialistii ne sfatuiesc: Investiti in aur pe timp de criza!

Specialistii ne sfatuiesc: Investiti in aur pe timp de criza!

Dupa prabusirea burselor in intreaga lume, aurul a revenit in atentia investitorilor, fiind considerat o investitie sigura pe timp de criza. Numai de la inceputul anului si pana in prezent, pretul aurului a crescut cu 30%, consultantii financiari fiind de parere ca, pana la sfarsitul lui 2011, acesta va mai creste cu 20-25%.

„Oameni care nici macar nu vorbeau de asa ceva, in urma cu sase luni, acum investesc sume uriase in aur„, a declarat Frank Trotter, presedintele EverBank Direct din SUA, potrivit Reuters.

William Rhind, manager al ETF Securities, sustine ca, in acest moment, pretul aurului nu este supraevaluat.  Oficialii grupului financiar sunt de parere ca pretul aurului pe pita ar putea ajunge la 2.500 de dolari, pana la sfarsitul lui 2011, dupa ce, in aceasta saptamana, a atins un nou maxim istoric, depasind nivelul de 1.800 de dolari/uncie.

Unul din motivele pentru care specialistii recomanda investitiile in aur este ca,  in mod traditional, acesta isi pastreaza valoarea de-a lungul timpului, devenind, astfel, o metoda perfecta pentru pastrarea averii.

Un alt motiv este inflatia, aurul fiind folosit, de-a lungul timpul, drept protectie fata de acest fenomen, deoarece pretul sau tinde sa urce odata cu scumpirile. De asemenea, este o protectie si fata de deflatie, avand in vedere ca puterea de cumparare oferita de aur este imensa.

Pe de alta parte,  o combinatie reusita intre plasamentele in actiuni si cele in aur le poate asigura investitorilor profituri constante, chiar daca unul din ele este in scadere.

De amintit ca, doar in acest an, pretul aurului a castigat 30 la suta, iar, in ultimul deceniu, s-a majorat cu 400 la suta.

547 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger