AcasăNewsSpecialistii Digital Nation se ofera sa ajute spitalele afectate de atacuri informatice

Specialistii Digital Nation se ofera sa ajute spitalele afectate de atacuri informatice

Mainile catorva concurenti se vad pe tastaturile unor computere, la Campionatul de Jocuri pe Calculator organizat la Romexpo, in Bucuresti, sambata, 30 septembrie 2006. LASZLO MIHALY / MEDIAFAX FOTO

Sunt putini cei care nu au aflat despre problemele cu care s-au confruntat recent cateva unitati medicale din tara, inclusiv un spital din Bucuresti -fiind confirmat de la varful Ministerului Sanatatii ca a fost vorba despre un atac cibernetic.

Astfel stand lucrurile, Digital Nation -o organizatie care desfasoara programe nationale de digitalizare prin formare avansata si antreprenoriat – ofera o mana de ajutor autoritatilor. Si anume propune o echipa de securitate informatica, formata din specialisti, care sa puna umarul la remedierea cat mai rapida a problemelor care au afectat unitatile medicale. Mia mult, lanseaza si altor experti in securitate cibernetica invitatia sa li se alature in aceasta initiativa. „Intelegem cat de greu este sa te protejezi, in special in ziua de azi cand incidenta atacurilor informatice este in continua crestere. Experimentand recurent cu forme si variante de atacuri brute force, cu ransomware, intelegem cat de usor este sa faci rau cu astfel de atentate digitale. Fiind si o specializare de noua generatie, care a inceput sa prinda avant abia in ultimii ani, deci nefiind multi inca in tara, in lume care sa intelegem securitatea, este si o datorie pentru noi sa punem umarul la o situatie care afecteaza tocmai spitalele noastre”, a explicat fondatorul Digital Nation, Paul Apostol.

author avatar
Andrei Coman
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger