AcasăNewsSpecialistii avertizeaza: Pericol de inundatii in cazul raurilor din trei judete

Specialistii avertizeaza: Pericol de inundatii in cazul raurilor din trei judete

Ploile cazute in ultimele ore, precum si faptul ca, pana sambata dimineata, mai multe judete din nordul tarii se afla sub incidenta unei avertizari de precipitatii insemnate cantitativ, fenomene ce cresc pericolul de producere de inundatii, hidrologii au emis o atentionare in acest sens.

Astfel, conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, de vineri seara, ora 19, incepand, intra in vigoare atentionarea COD GALBEN, emisa pentru raurile din bazinele Miletin, Bahlui si Barlad.

Specialistii informeaza asupra posibilitatii inregistrarii unor cresteri de debite pe unele rauri din bazinele amintite, fiind posibil sa se depaseasca, in unele cazuri, cotele de atentie. Avertizarea emisa pentru raurile din bazinele Miletin (judetele Botosani si Iasi), Bahlui superior si afluentii sai (din Iasi), Barlad superior si afluentii sai (din Vaslui si Iasi) este valabila pana sambata la ora 18.

Va amintim ca meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil pana sambata dimineata. Sunt prognozate ploi in estul tarii, mai insemnate cantitativ in nordul Moldovei, dar si ninsori. In zona de munte, indeosebi a Carpatilor Orientali, vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada”, mentioneaza ANM.

Sursa foto: monitoruldevaslui.ro

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger