AcasăNewsSpecialistii anunta ploi si vant, in mai multe regiuni, pana marti dimineata

Specialistii anunta ploi si vant, in mai multe regiuni, pana marti dimineata

Vremea continua sa fie capricioasa si in urmatorul interval. Iar norii care, de cateva zile, au fost nelipsiti din tabloul inceputurilor si al sfarsiturilor de zi, nu vor disparea din peisaj cel putin pana marti dimineata.

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie spun ca, din aceasta noapte incepand si pana in dimineata primei zile a lunii lui Martisor, respectiv pana la ora 10, vor cadea ploi si va fi vant. Din acest motiv au emis o informare meteo, care intra in vigoare incepand de luni, de la ora 23.

Astfel, specialistii prognozeaza ca precipitatiile se vor inregistra in mare parte a Banatului, in Crisana si Maramures, precum si in nordul Oltenia, dar si la munte, unde, in special in vestul Meridionalilor si in perimetrul Carpatilor Occidentali, se pot cumula si peste 25 l/mp. Tot specialistii precizeaza ca vor fi indeosebi ploi in aversa, ce pot fi insotite de descarcari electrice – fulgere si tunete.

De asemenea, nici vantul nu va lipsi din peisaj in intervalul amintit. Daca in majoritatea regiunilor vor fi intensificari, insa nu foarte puternice, la munte, unde vantul se va semnala cu precadere, rafalele vor depasi 65-70 km/h, cu precizarea ca viteza vantului va si mai mare, pe crestele montane, unde intensificarile pot ajunge si la 90 km/h.

sursa foto: renasterea.ro

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger