AcasăNewsSpecialisti ai MS, verificari la CF 2

Specialisti ai MS, verificari la CF 2

Desi pacienta a fost externata, martea trecuta, ancheta menita sa stabileasca exact cum anume de s-a putut intampla o asemenea eroare de transfuzie este in plina desfasurare.

Cazul tinerei diagnosticate cu cancer care a fost supusa unei transfuzii gresite, pe 26 iulie, la Spitalul Clinic CF2 din Capitala revine in atentia opiniei publice, pe fondul verificarilor pe care le fac reprezentantii Corpului de Control al Ministerului Sanatatii (MS), la aceasta unitate medicala.

In acest sens, mai multi specialisti au ajuns, luni, la spitalul situat in zona Bulevardului Expozitiei, din Bucuresti. Va amintim faptul ca ulterior descoperirii incidentului, tanara in varsta de 39 de ani a fost transferata la Universitar, spital de la care a si fost externata. Dar si ca in urma anchetei deschise in acest caz, au fost date amenzi- atat la adresa unitatii medicale, de 30.000 de lei, cat si a unei asistente medicale. „Ancheta inspectorilor sanitari arata clar existenta unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. Exista semne paraclinice evidente care indica un diagnostic de hemoliza severa in urma administrarii unei unitati de sange dintr-o grupa gresita”, se preciza, la inceputul lunii, din directia MS.

sursa foto: Facebook/Spitalul Clinic CF 2

author avatar
Cristina Stefan
74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger