AcasăNewsSpaniolii mananca mai putin si se feresc de spitale

Spaniolii mananca mai putin si se feresc de spitale

Spitalele datoreaza sase miliarde de euro firmelor de medicamente

Consumul in UE a scazut luna trecuta cu 0,2%, in medie, fata de perioada similara din 2011. Spaniolii au strans si mai puternic cureaua, reducandu-si apetitul pentru marfuri alimentare sau non alimentare cu aproape 10%.

Spitalele datoreaza sase miliarde de euro firmelor de medicamente

Acesta este cel mai scazut nivel de consum  din ultimii ani, raportat de autoritatile de la Madrid. Spaniolii recunosc si ei ca „inca” mai mananca si „inca” se mai imbraca, dar cu economie,  iar viitorul li se pare sumbru. Intr-adevar, daca mai trebuia sa mearga ceva prost in Spania, dupa somajul de 25% si prabusirea pietei imobiliare si a bancilor, acesta este sectorul sanatatii.

Spitalele datoreaza companiilor farmaceutice peste sase miliarde de euro, iar o firma din Elvetia a decis sa paraseasca Spania, dupa ce a asteptat in zadar timp de doi ani plata medicamentelor in valoare de 500 de milioane de euro. Ea ar putea fi urmata de alte companii, iar spaniolii vor mai avea inca o temere: frica de imbolnavire, deoarece nici ei si nici statul nu mai au bani de tratament sau de plata datoriilor.

author avatar
Arpad Dobre
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger