AcasăNewsSpania si Cipru, cu mana intinsa la UE

Spania si Cipru, cu mana intinsa la UE

Premierul Mariano Rajoy vrea de la UE „doar” 40 de miliarde de euro

Desi Spania nu a vrut sa recunoasca, iar Cipru nu a suflat pana acum un cuvant, aceste state au decis sa ceara ajutor financiar din partea UE.

Premierul Mariano Rajoy vrea de la UE „doar” 40 de miliarde de euro

Ministrul spaniol al Bugetului, Cristobal Montoro, a declarat ieri – evident, mandatat de premierul Spaniei, Mariano Rajoy – ca institutiile europene ar trebui sa contribuie la sprijinirea bancilor spaniole. Este primul apel financiar al Spaniei, dupa ce oficialii UE i-au cerut in mod repetat sa spuna daca vrea finantare sau se lupta singura cu situatia catastrofala a sistemului sau bancar.

Premierul Rajoy sustine ca Spaniei i-ar fi de ajuns 40 de miliarde de euro din fondul de urgenta al UE pentru recapitalizarea bancilor. In prezent, acestea sunt la un pas de colaps, deoarece nu vor mai recupera nici jumatate din creditele acordate in domeniul imobiliar, care acum s-a prabusit. La randul sau, Cipru are o expunere pe Grecia de 23 de miliarde de euro, cu sase miliarde de euro peste PIB-ul sau, iar autoritatile de la Nicosia sunt fortate sa ceara ajutor de la UE.

author avatar
Arpad Dobre
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger