AcasăNewsSpania, in doliu: 10 ani de la atentatele din Madrid

Spania, in doliu: 10 ani de la atentatele din Madrid

Spania este astazi in doliu. Pe 11 martie 2014 se implinesc 10 ani de la atentatele din Madrid, cel mai sangeros atac terorist din istoria moderna a Spaniei.

In anul 2004, 191 de oameni, intre care 16 romani, si-au pierdut viata in exploziile de la gara Atocha si din alte statii feroviare ale capitalei spaniole. Dupa Spania, Romania a fost tara cu cel mai mare numar de victime.

Tragedia a avut loc putin dupa ora 7.30, cand trenurile erau pline de navetisti. Trei bombe au explodat intr-un tren plin in gara Atocha, cea mai mare din Madrid. Cateva minute mai tarziu, alte patru bombe au fost detonate in vagoanele altei garnituri feroviare, in aceeasi statie.

Aproape in acelasi timp s-au produs trei explozii in alte trenuri suburbane din Madrid. Pasagerii erau navetisti care plecau din orasele de la periferia Capitalei. Printre ei se aflau si sute de romani, dintre care 16 au murit si peste 200 au fost raniti.

Mai tarziu, sapte dintre teroristi, incoltiti de politie, s-au sinucis tot prin explozia unei bombe. Alti trei au fost judecati si condamnati la ani grei de inchisoare. Spania omagiaza astazi memoria victimelor si-si va exprima solidaritatea cu rudele lor, prin ceremonii solemne cu participarea familiei regale si a membrilor guvernului.

author avatar
Andra Nesu
215 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger