AcasăNewsSpaima șoferilor revine pe șoselele din România / AMENZI URIAŞE în codul...

Spaima șoferilor revine pe șoselele din România / AMENZI URIAŞE în codul rutier

radarSpaima șoferilor revine pe șoselele din România / AMENZI URIAŞE în codul rutier

România este singura țară din Uniunea Europeană unde nu există radare fixe, a spus recent Ministerul Transporturilor. Or, acest lucru se va schimba, după ce autoritățile au decis să le reintroducă, după 10 ani de absență.

Guvernanții vor accesa zeci de milioane de euro de la UE prin PNRR pentru radare fixe, camere de supraveghere a traficului și limitatoare de viteză.

Vitezomanii, urmăriți cu radare fixe și camere video

Poliția Română vrea să monteze 500 de camere video, 300 de radare fixe și 1000 de limitatoare de viteză pe drumurile publice. Toate vor costa 35 de milioane de euro.

Sistemul integrat de monitorizare a traficului rutier pe drumurile publice din România va veni în completarea sistemelor inteligente de transport deja existente.

Despre reinstalarea acestui sistem de radare fixe se vorbește de câțiva ani de zile, după ce s-a renunțat la el în urmă cu mai bine de un deceniu, din cauza legislației deficitare.

Unde vor fi instalate radarele fixe

Ministerul Transporturilor a anunțat că Valea Oltului va fi printre primele tronsoane rutiere pe care vom avea din nou radare fixe, ca parte a arterei București – Sibiu (A1 / DN7 / E81), unul dintre drumurile vizate alături de DN1, între Bucureşti – Braşov și Autostrada Soarelui, de la București până la Mangalia. Pe aceste trei artere intens circulate ar urma să se amplaseze 131 de radare fixe.

Legislația trebuie adoptată până în decembrie 2022, iar sistemul „e-SIGUR” să devină operațional în cel mult doi ani. Radarele fixe vor semnala comportamentul indisciplinat al șoferilor, dacă depăseșc limita legală de viteză sau dacă trec pe culoare roșie a semafoarelor. Numerele de înmatriculare ale autovehiculelor vor putea fi citite, iar toți cei care se vor abate de la lege vor fi automat amendați.

author avatar
Andreea Vlad
7.033 afisari

11 COMENTARII

    • Barbete, tu poți să stai liniștit, în parc la Gh. Marinescu cică nu se pune sau se pune ?! Nașpa! Oricum îți rămâne internetul, poți să depășești liniștit viteza, n-așa ?

      • @zappone, viermii sperăm că vor dispărea. Primii specialii după care militaurizații și la bugetari să rămână doar cei strict utili și care-și pot justifica salariul.
        Pe speciali și militaurizați eu i-aș hrăni doar cu doze. Dimineașa, la prînz și seara.
        Mai ai nevoie de lămuriri?

  1. In penerereu n au fost bani pentru irigații dar sunt pentru radare ? Când ne trezim ? Ați ieșit in strada pentru legile justiției in 2017, iar azi când plătim dublu totul nu mai iese nimeni. Cât de prosti suntem, vai de mama noastra

  2. Toate legile din ultima perioada sunt pentru „binele” si supravegherea romanilor.

    De asemenea sunt marite amenzile, preturile la mancare, energie, din acelasi motiv .
    Codul rutier a fost si el modificat, pedepsele pentru contraventii
    „noi-noutze” fiind mai numeroase si mai mari (de exemplu:4 luni suspendare permisului in loc de 3 cat era).
    Suspendarea unor drepturi va fi din ce in ce mai obisnuita, iar cetateanul trebuie sa fie inspaimantat sa nu „calce” pe noile legi.
    Cu toate acestea, regulile pentru aplicarea lor raman aceleasi, din fericire, iar militianul/organul de control poate ierta anumite categorii: minoritare, inruditii cu parlamentarii, sau cei care contribuie la distrugerea tarii (mai ales), fiind o crima sa respecti legea din tara si sa nu respecti legile nescrise ale colonizatorilor, adica sefii celor care ne conduc tara spre dezastru…(de unde vine si ordinul pentru „facerea” legilor in regim de urgenta)
    „A mai trecut o zi, a mai aparut o lege”
    „sa cante maneeeeaua, sa moara romanii”
    samd.

  3. Inițiativa nu este rea, poate așa se vor mai domoli unii sa mai facă pe nebunii, dar sa tina treabă. Iar montează radare, iar le scot că vai sunt ilegale, iar bani aruncați pe apa sâmbetei. Și până la problema radarelor, nu ai in tara asta niste parcări adecvate, luminate, toalete, ca în afară. Suntem de tot râsul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger