AcasăNewsSpaga pentru Gheorghe Stefan se dadea in fata Parlamentului

Spaga pentru Gheorghe Stefan se dadea in fata Parlamentului

Procurorii DNA care i-au trimis in judecata pe Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu, Dumitru Nicolae si Dorin Cocos in dosarul Microsoft primesc un ajutor nesperat din partea martorilor, marind, astfel, volumul probatoriului incriminatoriu. “Pinalti”, de exemplu, a fost “mitraliat” cu marturiile unor apropiati despre  bani carati cu sacosa, apartamente cumparate din mita si zeci de firme offshore prin care au circulat banii negri din afacerea Microsoft.

Gheorghe Stefan “Pinalti” a fost desfiintat de martori

Trei martori, cunoscuti ai lui Gheorghe Stefan “Pinalti”, au fost audiati ieri de judecatori, declaratiile lor infundandu-l si mai tare pe fostul primar de la Piatra-Neamt. In fata instantei, cei trei au recunoscut ca, la solicitarea fostului lider politic Gheorghe Stefan, si-au pus la dispozitie offshore-urile si firmele pentru ca principalul beneficiar al afacerii Microsoft, Claudiu Florica, sa ii poata vira fostului edil comisionul de 4 milioane de dolari.

Traseul spagilor

Oamenii lui “Pinalti” descarcau spaga in parcarea din fata Parlamentului

Primul chestionat de judecatori a fost omul de afaceri Decebal Draghis. Acesta le-a spus magistratilor ca l-a cunoscut pe fostul primar in 2008, cand i-a platit peste 700.000 de euro pentru a-l ajuta sa obtina contracte la Oil Terminal. „Gabriel Muraru (fost consilier al lui Gheorghe Stefan) mi-a cerut spre finalul lui 2009 sa ii pun la dispozitie cele doua offshore-uri, pentru a putea incasa un comision pentru domnul Stefan. Ambii stiau ca detin aceste doua offshore-uri. Nu eram in postura de a pune intrebari, eram constrans sa fac asta, pentru a mi se asigura stabilitate in relatia cu Oil Terminal”, a declarat Draghis. Banii ar fi fost incasati dupa ce, intre offshore-ul omului de afaceri si un altul, controlat de Claudiu Florica, s-a incheiat un contract de consultanta. Valoarea acestuia a fost de patru milioane de euro. Intelegerea este confirmata si de avocata omului de afaceri, cea care a pus la punct documentele. Banii nu au ramas insa mult timp in conturile societatii din Cipru. „Sumele de bani de care avea nevoie Gheorghe Stefan erau scoase in numerar din banca de Tomi Razvan si erau predate fie lui Gabriel Muraru, fie mie. Banii erau adusi in sacose sau in genti. Ii predam in jumatate de ora lui Gheorghe Stefan sau lui Gabriel Muraru”, a explicat Draghis traseul mitei, punctand ca o parte din suma incasata astfel ar fi fost investita in doua apartamente pentru copiii fostului primar. Ipoteza a fost confirmata partial de avocata acestuia, care avea insa informatii ca unul dintre apartamente ar fi, de fapt, al Ancai Boagiu. Atunci cand Decebal Draghis nu putea preda personal sumele, intermediarul, cel care era veriga secundara in mecanismul creat pentru spalarea banilor, se ocupa de predarea lor. „Retragerile din banca erau la 10-11, iar predarea banilor era la 14-15, in functie de intelegerile cu Gabriel Muraru sau Decebal Draghis, in locurile stabilite de acestia, de obicei in parcarea din fata Parlamentului”, a declarat Razvan Tomi, un alt martor audiat ieri in dosarul Microsoft.

author avatar
National
1.094 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger