AcasăNewsSova: Este posibila o noua suspendare a domnului Basescu

Sova: Este posibila o noua suspendare a domnului Basescu

Ministrul Dan Sova a declarat ca, in cazul in care Traian Basescu se va intoarce la conducerea statului, USL va demara o noua procedura de suspendare, dar numai daca acesta va continua sa incalce Constitutia.

Dan Sova, ministrul pentu Relatia cu Parlamentul, a declarat, miercuri, ca, in cazul in care Traian Basescu va reveni in functia de presedinte al Romaniei si va continua sa incalce Constitutia, guvernantii vor fi obligati sa demareze procedurile de suspendare.

„Singurul lucru care este posibil in cazul, Doamne fereste si nedorit de noi, pe care eu personal, nu mi-l pot imagina in acest moment, juridic vorbind, nu-mi pot imagina si constitutional, intoarcerea domnului Basescu, dar daca ea se va intampla si domnia sa va intelege in continuare sa incalce Constitutia, singura posibilitate este reluarea unei proceduri de suspendare”, a afirmat acesta pentru RFI.

Ministrul a adaugat ca suspendarea presedintelui nu va insemna in mod automat si demararea unui nou referendum, acest lucru fiind precizat foarte clar de Constitutie.

„Parlamentul are o singura optiune, aceea de a respecta si aplica decizia Curtii Constitutionale, care indiferent de rezultatul ei, in mod evident, va nemultumi una dintre parti. Dar nu exista alte cale de urmat, decat respectarea deciziei Curtii Constitutionale. Un nou referendum nici nu este posibil, intrucat Constitutia este foarte clara: referendumul se organizeaza in 30 de zile de la suspendare. Deci e un termen de decadere, un nou referendum nu poate fi organizat”, a mai spus Dan Sova.

author avatar
Ionut Zgimbau
343 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aici ai dat-o in bara,este adevărat e opinia Dvs.dar recomand citește,si iar citește,nu contează ce vârsta avem.(constitutia)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger