AcasăNewsSotul Cristinei Rus, retinut

Sotul Cristinei Rus, retinut

Seful SIF Banat-Crisana, Dragos Bilteanu, a fost retinut de procurorii DIICOT, in dosarul privind manipularea pietei de capital si delapidarea societatilor de investitii financiare.

Dragos Bilteanu si Cristina Rus, pe vremea cand in viata lor nu exista DIICOT

Anchetatorii i-au retinut pe Dragos Bilteanu – presedinte al Consiliului si director general al SIF Banat-Crisana, Najib El Lakis – membru in Consiliul de Administratie al SIF Banat-Crisana, Adrian Victor Prodan si avocatul Nicolae Mergeani – membri in Consiliului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia si Stere Gardan. Avocatul Nicolae Mergeani este cercetat pentru spalare de bani in dosarul lui Viorel Hrebenciuc.

Manipulare pe bani grei

Potrivit DIICOT, in perioada 2012-2014, membrii gruparii au constituit un grup infractional care urmarea obtinerea de sume de bani de la SIF Banat Crisana SA si SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora (in modalitatea insusirii/traficarii). Ulterior, banii au fost transferati prin intermediul mai multor offshore-uri, controlate tot de catre membrii grupului in mod direct sau prin persoane interpuse, in vederea reciclarii, pentru a ascunde provenienta acestora. De asemenea, exista suspiciuni ca membrii gruparii s-au implicat si in operatiuni de manipulare a pietei de capital, prin realizarea mai multor tranzactii in datele de 12, 13 si 16 septembrie 2013, in cadrul Bursei de Valori Bucuresti. In cauza se estimeaza un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

author avatar
National
1.308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger