AcasăNewsSotul Alinei Gorghiu vrea sa i-o traga lui Isarescu

Sotul Alinei Gorghiu vrea sa i-o traga lui Isarescu

Alina Gorghiu e in stare sa promita medicilor si mirese din colectia Miss Universe numai sa nu plece din tara

Liberalii vehiculeaza trei nume pentru functia de viceguvernator BNR eliberata fortat de Bogdan Olteanu: Bogdan Dragoi, Lucian Isar si Cristian Popa. Pana sa se bata cu pesedistii in Parlament, cei doi co-lideri PNL se paruiesc intre ei, fiecare dorind sa-si impuna favoritul.

Pentru numirea lui Lucian Isar se bate sotia sa cu cununie, Alina Gorghiu. De altfel, dorinta lui Isar de a descaleca la BNR (sau de a incaleca institutia, depinde din ce unghi privesti) este deja de notorietate publica. Desi tinta lui Isar este fotoliul inca ocupat de Mugur Isarescu, sotul doamnei Gorghiu s-ar multumi pentru inceput sa-i urmeze lui Bogdan Olteanu. Situatie cu care este obisnuit de altfel din moment ce tot pe urmele lui Olteanu a pasit si atunci cand s-a combinat cu Alina Gorghiu. Ghinionul face insa ca Isar sa fie unul dintre bancherii suspectati de Isarescu de ”atacul speculativ concertat” orchestrat, in 2008, de unele banci impotriva monedei noastre nationale. Episod in urma caruia se spune ca Isarescu a obligat bancile sa renunte la o parte dintre trezorieri, una dintre victime fiind Lucian Isar – vicepresedintele Bancpost cu atributii pe segmentul de tranzactionare la aceea vreme.

Lucian Isar

Dupa ce a fost retrogradat prin desfiintarea functiei, Isar a parasit ulterior Bancpost dornic sa se razbune pe Isarescu. Ca urmare, Isar sapa acum temeinic la groapa actualului guvernator, mai ales ca antipatia ii este dublata si de apriga dorinta de a lua el locul lui Isarescu in fruntea BNR. Iar cum sotia trebuie sa fie alaturi de barbat la bine si la rau, Alina Gorghiu nu a ezitat sa-l infrunte pe Vasile Blaga. Din pacate pentru sotii Isar – Gorghiu, Isarescu nici nu vrea sa auda de Isar iar parerea guvernatorului are un puternic ecou in PSD.

Favoritul cursei:

Bogdan Dragoi

Preferatul lui Vasile Blaga este Bogdan Dragoi – cel mai tanar ministru de Finante al Romaniei. Blindat in materie de studii (a absolvit Magna cum Laudae doua specializari, in relatii internationale si economie, la Universitatea Tufts-Fletcher din Boston, Massachusetts) Bogdan Dragoi a ajuns, in 2009, secretar de stat la Finante, iar dupa trei ani, la numai 31 de ani, a fost propus (si numit) ministru al Finantelor romanesti la doar 31 de ani. In prezent, Dragoi este presedinte si director general al SIF Banat-Crisana. Un CV care il recomanda pentru functia in cauza.

Varianta pasnica: Cristian Popa

Cristian Popa

Dornici sa potoleasca apele PNL (partid care chiar nu avea nevoie de tensiuni interne suplimentare), liberalii mai pasnici din fire au avansat un nume neutru: Cristian Popa. Fara nicio tinichea legata de coada, Popa are si o traiectorie profesionala potrivita: a fost pana luna trecuta (cand a expirat mandatul Romaniei) vicepresedinte al Bancii Europerne de Investitii (BEI) si are deja la activ trei mandate (consecutive) de vicepresedinte al BNR, din 1998 pana in 2014.

author avatar
Simona Badulescu
1.356 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger