AcasăNewsSotul Alinei Bica, dosar de evaziune si spalare de bani

Sotul Alinei Bica, dosar de evaziune si spalare de bani

Sotii Alina si Mircea Bica au grave probleme cu legea

Mircea Octavian Bica, sotul fostei sefe a DIICOT, a fost ridicat, ieri, de procurori si audiat intr-un dosar de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani. Sotul Alinei Bica ar fi comis, prin intermediul societatii sale, doua infractiuni de evaziune fiscala cu un prejudiciu total de 88.000 lei.

Sotii Alina si Mircea Bica au grave probleme cu legea

In urma audierii, Mircea Bica a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdictia de a parasi tara. In acelasi dosar, patru persoane, intre care si liderul gruparii, Dan Vasile, au fost retinute pentru 24 de ore.

Firme infiintate special pentru lucrari publice

Procurorul Catalin Borcoman, seful DIICOT Brasov, a declarat ca „faptele lui Bica sunt comise in legatura cu una din societatile unui alt suspect”. „Bica nu este implicat in activitatea grupului si in circuitul evazionist. Firma sa a relationat cu una dintre societatile care are implicare in grup“, a afirmat Borcoman. Potrivit anchetatorilor, gruparea evazionista, care este compusa din mai multe persoane fizice si juridice, utiliza pentru activitatile sale trei societati comerciale care beneficiau de lucrari publice. „Pentru a deduce impozitul pe profit si TVA au fost infiintate doua societati de tip conducta si o societate de tip fantoma prin intermediul carora erau inregistrate operatiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate in cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin numerar de la ATM-urile unor unitati bancare”, a explicat Borcoman. „In cadrul grupului evazionist au circulat aproximativ sapte milioane lei, iar prejudiciul estimat este de 3,4 milioane lei. In total, vor fi audiate 11 persoane, dintre care pentru sapte persoane au fost emise mandate de aducere“, a mai spus seful DIICOT Brasov.

Familia Bica, legaturi periculoase cu Ovidiu Tender

Liderul gruparii, Dan Vasile, apare in denuntul de la DNA al lui Ovidiu Tender, potrivit caruia acesta ar fi luat, impreuna cu Mircea Bica, sotul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC Fagaras. In denuntul facut in 28 ianuarie, Ovidiu Tender arata ca a fost nevoit sa-l angajeze consilier pe Florin Mihailescu, fost politist, care ii era consilier Alinei Bica, pentru a avea sansa unei sustineri din partea fostei sefe a DIICOT in solutionarea in interesul sau a dosarului Carom. Tender a scris in denunt ca i-a oferit lui Florin Mihailescu salariu si alte avantaje solicitate. Totodata, Tender a aratat ca, la solicitarea lui Mihailescu si a sotului Alinei Bica, a instrainat pachetul majoritar de la UPRUC CTR SA din Fagaras, pretul cesiunii impus fiind de 3,2 milioane euro, din care suma de un milion de euro trebuia sa fie in cash, nefiind inregistrata in contabilitate. Tender ar fi mentionat ca Dan Vasile, „aflat in relatii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu sotul acesteia”, a cumparat actiunile la UPRUC CTR SA, dupa ce i-ar fi fost virata suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia intr-un cont al sau din Austria. Dan Vasile, care are calitatea de martor intr-unul din dosarele Alinei Bica, cunoscut ca dosarul Bica 2, ar fi spus ca preluarea pachetului majoritar de actiuni de la SC UPRUC CTR SA a fost facuta pentru Horia Enciu, care mai incercase sa achizitioneze actiuni la acea societate, insa nu reusise.

 

author avatar
Andrei Coman
605 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger