AcasăNewsSotia ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, urmarita penal

Sotia ministrului Finantelor, Daniel Chitoiu, urmarita penal

Procurorii DNA au anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala pe numele Laurei Elena Chitoiu, sotia liberalului Daniel Chitoiu, actualul ministru al Finantelor.

DNA o cerceteaza pe Elena Chitoiu, director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (A.S.F), pentru acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Va prezentam, integral, comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de CHITOIU LAURA ELENA, director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (A.S.F) la data faptelor, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv in conducerea ASF, reprezentand interesele unei societati de asigurari) invinuita Chitoiu Laura Elena, director al Directiei Avizari din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea functiei de director general al acelei societatii de asigurari. Astfel, desi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, in urma demersurilor invinuitei Chitoiu Laura Elena, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura ca functia de director general va fi ocupata de o anumita persoana care ii fusese indicata, Chitoiu Laura Elena a modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe candidata nu vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al societatii de asigurari.

In acest fel, Chitoiu Laura Elena si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, asigurandu-i persoanei care a ocupat functia de conducere la societatea de asigurari pentru care s-a facut interventia un folos nepatrimonial, lucru de natura sa creeze o tulburare insemnata Autoritatii de Supraveghere Financiare, institutie care este reglementata sa vegheze asupra indeplinirii conditiilor legale de functionare de catre societatile de asigurari de pe teritoriul Romaniei, in vederea asigurarii stabilitatii pietei de asigurari.

La data de 28 ianuarie 2014, invinuitei Chitoiu Laura Elena i s-au prezentat acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

In cauza sunt cercetate si alte persoane. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

author avatar
eNational
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger