AcasăNewsSotia lui Adrian Nastase, Dana Nastase, a plans in timp ce era...

Sotia lui Adrian Nastase, Dana Nastase, a plans in timp ce era audiata in dosarul „Zambaccian”

(foto: stiri.acasa.ro)

Sotia fostului premier Adrian Nastase, Dana Nastase, a plans, luni, la instanta suprema, in timpul audierii sale, pentru prima data, in dosarul „Zambaccian”, atunci cand a vorbit despre decesul tatalui sau si despre declaratiile lui Ioan Paun, fostul consul al Romaniei la Shanghai. Instanta suprema a reluat luni discutiile in dosarul „Zambaccian”, in care sunt judecati pentru fapte de coruptie Adrian Nastase, Dana Nastase si Irina Paula Jianu.

(foto: stiri.acasa.ro)

Daniela Nastase a fost audiata de judecatorii instantei supreme, ea precizand ca pana la acest moment nu a dat nicio declaratie, nici macar in fata procurorilor anticoruptie care au anchetat cauza. In fata celor trei judecatori, Dana Nastase a explicat in detaliu situatia privind renovarea imobilului din localitatea Cornu, situatia reala juridica privind imobilul din strada Christian Tell, precum si situatia lucrarilor la imobilul din strada Zambaccian.

Daniela Nastase a fost pusa sa explice relatiile familiei cu fostul consul Ioan Paun si despre acuzatiile procurorilor DNA privind importul de bunuri din China.

Pe parcursul declaratiei sale, Dana Nastase a plans de doua ori. Emotiile au cuprins-o pe sotia lui Adrian Nastase atunci cand a vorbit despre decesul tatalui ei, in 1999, in urma unui accident de masina, aratand ca dupa acest tragic eveniment ea a ramas sa se ocupe de restul familiei, respectiv de mama ei care tocmai aflase la acea vreme ca are cancer, sora si matusa Tamara Cernasov. „In 1999 tatal meu a murit in accident de masina. Mama a ramas in grija mea, iar la scurt timp dupa, aceasta s-a imbolnavit de cancer. El avea grija de mama, dupa moartea lui eu m-am ocupat de familie, inclusiv de matusa Tamara Cernasov”, a spus Dana Nastase in fata instantei, cu ochii in lacrimi.

Al doilea moment care a emotionat-o pe Dana Nastase a fost aproape de finalul sedintei de judecata, atunci cand a facut referire la declaratiile fostului consul Ioan Paun la ultimul termen de judecata. Dana Nastase a explicat ca s-a revoltat atunci cand, in finalul audierii de la termenul trecut, Ioan Paun i-a spus lui Adrian Nastase ca ii pare rau pentru tot si ca, in opinia sa, a fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei.

Aceasta a aratat, cu ochii in lacrimi, ca este suparata din cauza intregii tevaturi ce s-a extins pe o perioada lunga de timp, respectiv aproximativ sapte ani. „Cand am iesit de la ultima sedinta l-am auzit spunand acest lucru. M-a revoltat faptul ca Ioan Paun a spus ca Adrian Nastase a fost cel mai bun prim-ministru. Am impresia ca tot ce spunem noi se interpreteaza. Dupa cei sapte ani trebuie ca femeie sa poti sa stai in picioare, sa tii o casa. Nu am o problema cu instanta de judecata, am o problema a mea. Nu putea spune Adrian Nastase instantei aceste lucruri despre trairile mele de pana acum”, a aratat Daniela Nastase in fata instantei.

Instanta l-a audiat, luni, pentru prima data, si pe Adrian Nastase, el declarand ca nu l-a santajat niciodata pe fostul consul Ioan Paun si ca nu i-a dat niciodata bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

author avatar
National