AcasăNewsSotia biologului roman disparut: "Va fi cautat in continuare pe insula!"

Sotia biologului roman disparut: „Va fi cautat in continuare pe insula!”

Mihai Muncus-Nagy

Sotia romanului disparut intr-o insula din Pacific, Kinga Muncus-Nagy, a declarat, miercuri, ca operatiunile de cautare a sotului sau nu au fost incheiate, ci vor fi continuate pe Insula Raoul imediat ce se va lumina.

Mihai Muncus-Nagy

„Elicopterul care il cauta s-a intors la baza, in Noua Zeelanda, dar cautarile pe insula vor continua cand se lumineaza. Acum la ei pe insula este noapte. Deci il cauta in continuare”, a declarat Kinga Muncus-Nagy. Ea a adaugat ca reprezentantii Departamentului de Conservare au tinut-o la curent cu modul in care decurg cautarile sotului sau.

„In momentul in care s-a produs aceasta nenorocire, cei de la Departament de Conservare au luat legatura cu mine si m-au tinut la curent cu tot ceea ce se intampla. Stiu ca a fost cautat si cu elicopterul, au cautat si pe insulele care sunt in jurul Insulei Raoul, au cercetat tarmul, au cautat si pe insula, dar din pacate nu au dat de el. In momentul disparitiei, din cate mi-au zis colegii si cei care se ocupa de program, el trebuia sa ia temperatura oceanului si pur si simplu a disparut”, a afirmat sotia biologului roman.

Ea a spus ca sotul sau se afla din luna noiembrie pe Insula Raoul, unde participa la un program pentru conservarea biodiversitatii. „A fost selectat pentru un program de voluntariat in Insula Raoul, a plecat in noiembrie si trebuia sa stea pana in aprilie. Este un program pentru conservarea biodiversitatii si pentru combaterea speciilor invazive de pe insula. Ei doresc sa readuca insula in starea in care a fost inainte sa apara omul acolo. Ultima data am vorbit cu sotul meu in noaptea de Revelion, a sunat sa imi spuna «La multi ani!»”, a povestit Kinga Muncus-Nagy.

Kinga Muncus-Nagy si-a exprimat speranta ca sotul sau va fi gasit in viata. „Si eu sper in continuare ca totul o sa fie bine”, a spus ea.

Kinga Muncus-Nagy a precizat ca asteapta ultimele informatii de la oficialii Departamentului de Conservare si ca intentioneaza sa plece si ea in Noua Zeelanda pentru a se alatura echipelor de cautare.

Mihai Muncus-Nagy a disparut, luni, pe insula Raoul din Noua Zeelanda, iar autoritatile anuntau ca au intrerupt cautarile deoarece sansele ca acesta sa fie gasit in viata sunt foarte mici, relateaza New Zealand Herald, in editia electronica.

author avatar
Ciprian Purice
380 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger