AcasăNewsSoseste smartphone-ul de 13.000 de euro!

Soseste smartphone-ul de 13.000 de euro!

Noul smartphone, Sirin Solarin, va fi cel mai sigur telefon din lume

Compania elvetiana Sirin Labs pregateste lansarea, in luna mai, la Londra, unui smartphone care va costa de peste 10 ori mai mult decat varfurile de gama actuale, tintind segmental bogarasilor.

Noul smartphone, Sirin Solarin, va fi cel mai sigur telefon din lume

Conform sefului companiei, Tal Cohen, calculul este relativ simplu. In fiecare piata exista intre 2% si 10% produse high end. Pe piata de mobile, acest procent este numai intre 0,1% si 0,2%. Cu alte cuvinte, teoretic, zona de high end a pietei de smartphone-uri ar mai avea loc liber pentru inca cel putin 1,8%. In cel mai pozitiv scenariu, acest procent putea fi de 9,8%. Piata careia un astfel de produs i se adreseaza ar fi compusa din 60 de milioane de oameni, dintre care 18 milioane de milionari. Cei de la Sirin Labs nu au fascut publice informatii legate de componentele viitorului smartphone high end Sirin Solarin, dar, conform producatorului, principalul atu al smartphone-ului va fi securitatea. In dezvoltarea produsului s-a lucrat impreuna cu mai multe companii de securitate din Israel. Cei de Sirin nu pun accent pe lux, cum a fost cazul in trecut cu branduri precum Vertu. In schimb, incearca sa atraga atentia celor bogati si pasionati de tehnologie in acelasi timp. Lucrul la Sirin Solarin a inceput cu doi ani in urma, iar in cadrul echipei de dezvoltare se regasesc fosti angajati de la Sony si McLaren.

Apple, lovit la vanzari

Lungul sir de 51 de cresteri trimestriale consecutive ale Apple a luat sfarsit si este posibil ca expansiunea sa revina abia inspre finalul anului. Era cresterilor neintrerupte s-a lovit insa de un zid, in trimestrul care s-a finalizat in martie, in conditiile in care mai putini oameni si-au actualizat iPhone-ul cu ultima versiune, iar compania prezice inca un declin in perioada urmatoare. Vanzarile in T1 au scazut cu 13%, la 50,6 miliarde de dolari, fata de 58 de miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. Profitul a scazut la 10,5 miliarde de dolari, fata de 13,57 mld. dolari, in conditiile in care cererea pentru iPhone-uri a scazut cu 16%.

author avatar
National
250 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger