AcasăNewsSOSEAUA MORTII din Muntenegru, filmata de un sofer! Cum arata locul unde...

SOSEAUA MORTII din Muntenegru, filmata de un sofer! Cum arata locul unde AU MURIT 18 romani!

Ca o ironie a sortii, desi este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa, portiunea E65 care trece prin Muntenegru este si una dintre cele mai periculoase, aici avand loc sute de accidente anual. Totusi, accidentul in care a fost implicat autocarul plin cu turisti romani, care s-a prabusit de pe pod intr-o prapastie,  este unul dintre cele mai grave din istorie.

Drumul European 65, mai ales in zona canionului Moraca – acolo unde a avut loc si tragedia rutiera in care 18 romani si-au pierdut viata iar alte cateva zeci au fost raniti, este renumit pentru periculozitatea sa. Cu toate ca E 65 are o lungime de doar 68,9 kilometri pe teritoruiul Muntenegrului, numeroase accidente au avut loc aici, mai ales pe timpul iernii, cand asfaltul este acoperit de zapada si de gheata.

Potrivit unui raport intocmit de ONU, in 2011, Muntenegru este una dintre cele mai periculoase tari europene in privinta traficul rutier, fiind depasita doar de Rusia, cu un raport de 25,2 morti in accidente rutiere la 100.000 de locuitori, de Lituania cu 22,4 decese pe sosele si Ucraina cu 21,5. In Muntenegru, rata mortalitatii in accidente rutiere este de 20,4 la 100.000 de locuitori.

[youtube] E980BK9T7Lk[/youtube]

Desi periculos, Drumul European 65 – care urmeaza sa fie inlocuit cu o autostrada moderna, potrivit planurilor guvernamentale – este inconjurat de un peisaj superb. Soseaua este, insa, foarte aglomerata si ingusta, unele portiuni fiind atat de inguste incat abia incap doua masini una pe langa cealalta.

In 2006, un tren care circula pe o cale ferata paralela cu soseaua a deraiat in apropierea orasului Bioca, care nu este departe de Grlo. Accidentul s-a soldat cu 47 de decese.

Sursa: evz.ro

author avatar
Alina Costache
2.499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger