AcasăNewsSoros: Merkel a distrus Europa

Soros: Merkel a distrus Europa

George Soros, miliardarul care a pariat in urma cu 10 ani impotriva lirei sterline si a castigat, lanseaza o  noua ipoteza cu iz de pariu: euro mai are trei luni pentru a-si reveni sau moare.

George Soros sustine ca UE poate fi salvata doar de Germania

Miliardarul american avertizeaza ca apogeul crizei din Grecia va fi atins in toamna si, in conditiile in care guvernul de la Berlin se opune acordarii unui sprijin financiar pentru zona euro, moneda unica isi traieste ultimele luni. „Criza din Grecia ar putea atinge punctul culminant in toamna.  Asta creeaza o fereastra de trei luni”, a spus Soros cu prilejul unei conferinte organizate la Trento, Italia. El a avertizat ca Europa va ajunge in situatia Americii Latine din anii ’80.  „O soarta similara cu cea a Americii Latine asteapta acum Europa. Asta este responsabilitatea pe care trebuie sa o constientizeze Germania si celelelate state creditoare. Dar nu este niciun semn ca s-ar intampla asa ceva”, a constatat pesimist miliardarul. El sustine ca Uniunea Europeana insasi s-ar putea dezintegra din cauza crizei din zona euro,  iar moneda unica ar putea fi abandonata fie „ordonat”, in cativa ani, fie „dezordonat”, in cateva luni, incepand din toamna.

Germania, obligata sa ajute UE

Angela Merkel

Soros compara UE cu un urias balon de sapun gata sa se sparga si sustine ca Angela Merkel a adus criza in Europa. Miliardarul afirma ca, dupa debutul crizei din zona euro, Merkel a decis ca fiecare stat sa ia propriile masuri de austeritate, in locul unor actiuni concertate la nivelul UE, ceea ce a dus la agravarea recesiunii. „Nu vom putea face nimic fara ajutorul Germaniei. Trebuie s-o convingem sa salveze Uniunea Europeana”, a spus Soros.

Romania, obligata sa adope moneda unica

Misu Negritoiu

Directorul ING Romania, Misu Negritoiu, sustine ca, data fiind criza actuala a zonei euro, tara noastra va amana cu siguranta adoptatea monedei unice, prevazuta pentru 2015, dar ca abandonarea leului este inevitabila. „Romania are nevoie de euro din doua motive. Este extrem de expusa la euro, deoarece 60% din datoria interna, din creditele pentru persoanele fizice si corporatii, este in euro si va fi foarte greu sa administrezi un asemenea portofoliu in lipsa adoptarii euro. Al doilea motiv este ca Romania are nevoie de euro si ca disciplina economica si financiara”, a precizat Negritoiu.

author avatar
Arpad Dobre
765 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger