AcasăNewsSoros inchide fondul Quantum

Soros inchide fondul Quantum

George Soros a obosit sa „intuiasca” piata financiara mondiala, care a devenit imprevizibila

George Soros inchide fondul Quantum, prin care a facut mari manevre speculative la nivel mondial, si returneaza banii contribuabililor.

George Soros a obosit sa „intuiasca” piata financiara mondiala, care a devenit imprevizibila

Miliardarul a anuntat ca a luat aceasta decizie din cauza noilor reglementari financiare din SUA, care obliga fondurile speculative sa se inregistreze la autoritatea pietei americane de capital (SEC).

In plus, pentru fondurile ce depasesc 150 de milioane de dolari, trebuie sa se faca rapoarte asupra domeniilor de investitie, asupra angajatilor si investitorilor. Adica vor fi obligate sa iasa la „lumina”. Fondul isi avea sediul in paradisul fiscal din Insulele Caymane, iar principalii aliati ai lui Soros erau baronii finantelor oculte din familia Rothschild.

Castiguri din manevre „speculative”

Daca ar fi existat astfel de reglementari in 1992, Soros  n-ar mai fi putut castiga un miliard de dolari peste noapte speculand ca Banca Angliei va trebui sa devalorizeze lira sterlina, ceea ce s-a intamplat.

Tot asa a mai pariat si pe devalorizarea altor monezi nationale, din sud-estul Asiei. Soros a infiintat fondul Quantum in 1973, pentru „afaceri din instinct”, dupa cum isi descria manevrele. Din martie anul acesta, Soros s-a declarat batut in fata culiselor financiare pe care nu le mai poate „intui”.

author avatar
Adina Mutar
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger