AcasăNewsSoros, de partea revoltei de pe Wall Street, impotriva bancherilor

Soros, de partea revoltei de pe Wall Street, impotriva bancherilor

Soros e poreclit „Dr.Evil” de protestatrii pe care-i simpatizeaza

Miliardarul american face o miscare de speculant, manifestand simpatie fata de protestul  din Wall Street, sperand, poate, sa-i dea o tenta portocalie.

Soros e poreclit „Dr.Evil” de protestatrii pe care-i simpatizeaza

„Miliardarilor, vremea voastra a trecut”, „Imbuibatilor, jos labele de pe popor”, „Profitorilor, ati saracit lumea”! Asa scrie pe pancartele protestatarilor care i-au devenit simpatici miliardarului George Soros. „Serios vorbind, chiar simpatizez cu opiniile lor”, a zis Soros, la o conferinta de presa la ONU. Acesta a subliniat ca furia anticapitalista a manifestantilor este cauzata de superbonusurile practicate de banci si politica guvernamentala care le favorizeaza. „Le inteleg reactia, sincer. Politica de a scapa bancile de activele neperformante le-a permis sa aiba superprofituri, pe care le-au folosit acordandu-si superbonusuri”. Insa bancherii nu s-au gandit sa usureze soarta indatoratilor, ba din contra, au strans surubul si mai tare.

In timp ce Soros da o nuanta portocalie manifestarilor din Wall Street, banca JPMorgan, mai pragmatica, a facut o donatie de 4,5 milioane de dolari catre NYPD, in aparatura electronica. Prilej pentru manifestanti sa scrie in jurnalul lor ca de-aia este asa de zeloasa politia in a efectua arestari.

author avatar
Adina Mutar
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger