AcasăNewsSorina vrea să se facă avocat și abia așteaptă să plece în...

Sorina vrea să se facă avocat și abia așteaptă să plece în SUA

Fetița de 9 ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie de români din Statele Unite, este extrem de încântată de apropiata plecare în America, ne spune avocatul părinților ei. Sorina s-a adaptat extrem de repede noului stil de viață, cu plimbări și un nivel de trai foarte ridicat și nu vrea să vorbească deloc cu cei care au crescut-o.

Sorina este în extaz și numără zilele până la plecare

Dacă pe 18 iulie instanța va decide că reținerea pașaportului Sorinei a fost nejustificată, statul român este bun de plată. Și asta deoarece familia Săcărin a solicitat 30.000 de dolari pentru fiecare lună în care au fost împiedicată să se întoarcă în SUA. Deși asistenții maternali care au crescut-o afirmă că Sorina ar fi sechestrată, pentru că nu apare public și că nu e lăsată să-i sune, avocatul părinților adoptivi ai fetei susține că a fost alegerea ei să nu îi contacteze. ”Sorina face consiliere psihologică, avem rapoarte din care reiese că s-a relaxat, o duce să se joace în parc, este în cu totul altă stare și o băgăm acum la televizor, să o terorizăm și să o crispăm din nou. Mai ales că nu vrea să mai vorbească cu ei. Ea e foarte panicată și părinții vor s-o scoată din trauma asta, nu să-i reamintească. Mama ei, Ramona, s-a ocupat foarte mult de ea și a scos-o foarte mult în plimbări, în parc, la cățărat, în mașinuțe, a vizitat o grămadă de oameni și Sorina este foarte încântată.

Fetița din Baia de Aramă sechestrată în parcuri

Vă dați seama, e copil, o ții într-o casă să nu-i oferi nimic, doar jucat pe telefon, că asta făcea, se juca jocuri pe telefon, și o supui deodată la o grămadă de lucruri care se întâmplă. Și ca adult ți se pare mult mai interesant decât să stai cu ochii lipiți în telefon, să nu te joci, pentru că nu se ocupă nimeni de tine. Că ea își dă seama, e copil inteligent, e foarte isteață. Sorina este foarte încântată de toată atenția care i se dă în familie, de noi, avocații, că ne ocupăm, ne pune tot felul de întrebări. Despre pașaport, cum este meseria, ne-a spus că vrea să se facă și ea avocat, întreabă când pleacă în America, vrea mereu să-i arate camera ei din America, este deja setată pe altă traiectorie”, ne-a declarat Claudia Postelnicescu, avocatul familiei Săcărin. Singura pe care a sunat-o în toată această perioadă a fost ”sora” alături de care a crescut, chemând-o și pe ea să vadă cât de bine îi este aici. ”Cu fetița alături de care a crescut a luat legătura, a sunat-o Sorina de câteva ori. Sorina i-a zis că este bine și că să vină și ea acolo să o vadă.  Dar cu familia nu vrea să vorbească. Ea călătorește prin toată țara pentru că mama ei o ia după ea peste tot, ba la Mehedinți, ba la Olt, ba la Slatina, ba la București, unde are proces”, ne-a mai precizat avocatul Claudia Postelnicescu.

Mai sunt doar 5 zile până la plecare

Potrivit avocatului familiei Săcărin, dacă pe 18 instanța se va pronunța, Sorina va pleca în SUA pe 20 iulie. ”Dacă se pronunță în favoarea noastră și își obține pașaportul vom aplica pentru viză, care și aia durează câteva zile. Acum Ambasada SUA știe de cazul ei și probabil se va mișca mai repede. Pe 18 se decide dacă se impune restricția aceasta de a părăsi România pentru Sorina, în care noi avem o hotărâre definitivă prin care se arată că adopția a fost perfect legală și dacă este cazul să i se mai rețină pașaportul, pentru că nu au niciun motiv. Era așa, o teorie, că pașaportul a fost eliberat ilegal. Era o teorie a conspirației că a fost editată poza Sorinei, dar se editase doar fundalul, pentru că Sorina aveau o poză cu o pătură în spate și s-a pus un fundal alb. Ea când a ajuns la părinți avea o singură poză cu o pătură în spate la familia Șărămăt”, a mai afirmat Claudia Postelnicescu, avocatul familiei Săcărin.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.622 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma bucura nespus de mult veștile despre evoluția Sorinei. Acum, ca în sfârșit are și pasaportul, sper sa se poată rezolva repede toate cele necesare ca să auzim ca fetita a plecat împreună cu mama ei în America, unde le este restul familiei și casa. Dumnezeu i-a oferit în sfârșit Sorinei o familie minunata, care o va creste corect și o vaveduca frumos.
    Felicitari familiei Sacarin pentru perseverenta în a duce la îndeplinire fapta buna pentru care au venit în România!
    Felicitări doamnelor avocate ca au răzbit cu inteligenta și abilitate în condiții neprielnice.
    Așteptăm vesti despre Sorina sa ne bucuram și noi ca este sănătoasă și fericita în mijlocul familiei și sub îndrumarea minunaților ei părinți!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger