AcasăNewsSorina pleacă în SUA, ”Piți” rămâne pe funcție!

Sorina pleacă în SUA, ”Piți” rămâne pe funcție!

Cazul fetiței Sorina, care a stârnit reacții în toată țara, a fost clasat definitiv de instanță. Magistrații au decis ieri, definitiv, că adopția s-a făcut ca la carte, astfel că Sorina poate să-și urmeze părinții adoptatori în SUA. Pe de altă parte, ca o coincidență, procuroarea Maria Pițurcă, căreia colegii îi spun ”Piți”, cea care a târât-o pe Sorina pe caldarâm spre mașina familiei care o adoptase, a fost ”spălată” de colegii ei din CSM care au decis că nu trebuie sancționată pentru acel gest.

Secția de procurori a CSM a respins cererea Inspecției Judiciare de a o suspenda din funcție pe magistrata agresoare. Cică nu a înfăptuit nimic care să aducă atingere prestigiului justiției. Iată cum ”corb la corb nu-și scoate ochii” este valabil și în rândul procurorilor. Magistrații Consiliului, care au apărat-o pe ”Piți”, sunt aceiași care i-au apărat pe Portocală și Onea până-n pânzele albe, iar procuroarea Pițurcă a semnat lista de susținere a Laurei Codruța Kovesi după ce acesteia i-a fost solicitată revocarea din funcția de procuror șef DNA. Mai mult, tot ieri, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins cererea de revizuire a adopţiei internaţionale în cazul Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă. Astfel, adopţia rămâne valabilă.  Și uite așa, Justiția a decis soarta micuței fără să țină cont de părerea ei și fără să afle de fapt dedesubturile acestor mecanisme. Revocarea adopției a fost cerută de procurorul general interimar Bogdan Licu. Șeful anchetatorilor, singurul care a luat atitudine în interesul legii în ultimii 10 ani, a depus la instanță mai multe documente în care susține că adopția Sorinei de către familia Săcărin ar fi în neregulă, acuzând Protecția Copilului Mehedinți de superficialitate și incompetență. Astfel, procurorul general interimar susține că declarația dată în 2013 de ex-asistenta maternală care a avut-o în grijă pe fetiță este datată greșit. Protecția Copilului ar fi anunțat-o pe femeie că fetița este adoptabilă cu două zile mai târziu decât data înscrisă pe declarația pe care Mariana Șărămăt ar fi dat-o, declarație în care spunea că nu dorește să adopte copila.

author avatar
Ramona Feraru
2.250 afisari

7 COMENTARII

  1. Pestele de la cap se ampute ,spuneam ieri ca n-o sa zboare Piturca ,ca amaritii soartei -copii abandonati ,institutionalizati constituie inca o marfa pentru unii . Romania asa cum este „guvernata „nu-i instare sa-si apere copii ,nu-i instare sa-i creasca ,nu-i instare sa-i educe ,dar ne plangem ca ne pleaca cei lasati pe drumuri fara un loc de munca ,fara o bucata de paine ,fara speranta zilei de maine .
    vezi Basescu 2009 „cui nu-i place nare decat sa plece !!” si asta afost alesul romanilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    VAI DE EA TARA .

  2. gunoiul de bogdan Licu…acest paduche intrat ..fara sa fie invitat in acest caz..al unei adoptii ..corecte cu acte in regula..sa PLATEASCA daunele necesara intarzaierii plecarii acelei fetite dintr-o tara mizerabila ca si el care reprezinta o justitie stramba!

    • Ești un gunoi ca și acești magistrați spăgari care au vândut acest suflet nevinovat

  3. Deasta familia Sacarin au cheltuit atatia bani pt organele Sorinei sa le adauge copiilor lor Sacarin

  4. Felicitari Justitiei, si in mod special Curii de Apel Craiova. Iar voi care nu cunoasteti legislatia adoptiei ciocul mic, intai informati-va apoi discutati, Familia de ROMANI care traiesc in SUA au depus actele cu 4 ani in urma pentru adoptia Sorinei, pentru ca NICIUN ROMAN nu isi DOREA un COPIL TIGAN, nu mai faceti acum pe buonisimi cand stim bine romanii fug de tigani ca de tamaie.In toti acesti ani au fost 122 de familii care o puteau adopta si nici una nu au dorit un copil tigan. Apoi procesul de adoptie a tinut 3 ani de zile. Si cum s-a aratat familia maternprimea bani de la stat pentru cresterea Sorinei a refuzat de 2 ori adoptia. DUNT DOCUMENTE pe care Justitia le-a luat in calcul. Acum cand au ramas fara bani de la stat pentru ca adoptia a fost facuta doar prin vorbe vor s-o adopte. Ce viata o sa aiba Sorina in Baia de Arama cand statul de la 2.500 – 3000 lei pe care staul le dadea pentru intretinerea ei, vor ramane doar cu 84 lei pe luna… Hai fiti cinstiti cu voi insiva unde ii este mai bine Sorinei??? intr-o familie tot de ROMANI dar cu venituri bune sau in Baia de Arama cu nister parinti cu venituri pe muchie de cutit???? cum se va dezvolta Sorina???’ urmariti acest video si veti intelege si nu veti mai bate campii atacand Justita si parintii adoptivi….vizionare placuta
    https://www.youtube.com/watch?v=vw7ABSO19Sc

    • Si daca tot ce spui este adevarat, de ce nu se fac publice aceste date? Doresc cei din justitie(cu j mic) sa planeze asupra lor suspiciuni? Omul de rand care sta cu ochii in televizor ce poate sa mai inteleaga?

  5. Observ din toate pozele pe care ni le arata mama adoptiva ca lipseste..tocmai integrarea Sorinei in familie.Ea trebuie sa fie alaturi de ceilalti copii si sa se joace.Nu numai zimbind frumos singura in poza.Doamna are o atitudine de parca ar fi invatatoarea , nu mama.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger