AcasăNewsSorin Rosca Stanescu, la puscarie pentru doi ani si patru luni

Sorin Rosca Stanescu, la puscarie pentru doi ani si patru luni

Dupa ani buni de urmarire penala si judecata, Curtea de Apel Bucuresti a dat, ieri, verdictul in dosarul Rompetrol. La o luna si jumatate dupa decesul principalului inculpat din dosar, Dinu Patriciu, judecatorii i-au condamnat definitiv pe senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu si pe fostul ministru Sorin Pantis la inchisoare cu executare.

Sorin Rosca Stanescu s-a predat aseara la IPJ Ilfov

Astfel, Sorin Rosca Stanescu va executa doi ani si patru luni de inchisoare, iar Sorin Pantis doi ani si opt luni. In cazul lui Dinu Patriciu, instanta a constatat incetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au lasat nesolutionata partea civila legata de Patriciu.

Fostul director economic al Rompetrol, sase ani de puscarie

De asemenea, Irina Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al CNVM, a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului. Gabriela Victoria Anghelache, fost presedinte al CNVM, a primit tot o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, iar Paul Gabriel Miclaus, membru al CNVM la data faptelor, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare. Prin aceeasi decizie, Alexandru Bucsa, administrator si director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit sase ani de inchisoare pentru complicitate la delapidare si complicitate la spalare de bani. In cazul lui Florin Iulian Aldea, agent de servicii de investitii financiare, reprezentant al SSIF Alpha Finance, acesta a primit cinci ani de inchisoare pentru aderare sau sprijinire a unui grup infractional. Claudiu Simulescu, agent de servicii de investitii financiare si reprezentant SSIF Eastern Securities, a fost condamnat la patru ani cu executare. Petrica Grama, fost sef in Ministerul Finantelor Publice, a fost condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare, iar Victor Eros, fost membru CNVM, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare. Potrivit DIICOT, activitatea infractionala a inculpatilor a fost analizata sub doua aspecte: creanta Libia (primele trei infractiuni ale lui Patriciu, precum si cele de care sunt acuzati Grama si Bucsa) si manipularea pietei de capital.

 

author avatar
Nicole Ionescu
533 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger