AcasăNewsSorin Ovidiu Vintu, dus in AREST de politisti!

Sorin Ovidiu Vintu, dus in AREST de politisti!

Condamnat, vineri seara, la doi ani de inchisoare cu executare, Sorin Ovidiu Vintu a fost dus in arest de catre politisti. IGPR a anuntat, sambata, ca mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea emis pe numele omului de afaceri a fost pus in aplicare.

Politistii de la Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia de Investigatii Criminale si Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov au pus in aplicare mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea emis de Tribunalul Municipiului Bucuresti pe numele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

In seara zilei de vineri, Tribunalul Bucuresti, Sectia II Penala, a transmis IGPR un mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu, in varsta de 58 de ani, cu domiciliul in judetul Ilfov, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vintu la doi ani inchisoare cu executare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul sef al FNI.

In acelasi dosar au fost condamnati si soferul lui Vintu, Alexandru Stoian, la un an si sase luni cu suspendare, si omul de afaceri Octavian Turcan, un an de inchisoare cu suspendare.

Instanta le-a respins vineri recursurile celor trei, mentinand decizia luata in 2012 de Tribunalul Bucuresti, confirmata apoi de Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme i-au trimis in judecata, in 12 octombrie 2010, pe SORIN OVIDIU VINTU si Octavian Turcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa si pe Alexandru Stoian pentru complicitate la aceasta infractiune.

Cititi si:

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la doi ani de INCHISOARE CU EXECUTARE!

Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.

La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii, Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.
Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis, din totalul sumei anuale de 200.000 euro “convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 de euro, mai arata sursa citata.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache