AcasăNewsSorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la un an cu executare in procesul de santaj cu Sebastian Ghita, au decis magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Decizia este definitiva.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, joi, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti la un an de inchisoare cu executare in procesul de santaj cu Sebastian Ghita. Acesta este acuzat ca ar fi cerut 150.000 de euro pe luna pentru a nu-l discredita pe Sebastian Ghita.

Pe 3 februarie 2012, instanta de fond dispusese condamnarea acestuia la sase luni de inchisoare cu executare. Ulterior, in recurs, procurorii au cerut majorarea pedepsei la cinci ani de inchisoare pentru ca, joi, acesta sa fie condamnat la un an de inchisoare cu executare.

In acelasi dosar Ion Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare. Decizia este definitiva si irevocabila.

Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 23 mai 2011, alaturi de Ion Ilie Cezar, de procurorii Parchetului General, fiind acuzat ca l-a santajat pe fostul manager al Realitatea TV, Sebastian Ghita. Potrivit procurorilor, citati de RTV, in perioada martie – aprilie 2011, l-au santajat pe acesta amenintandu-l ca, daca nu vor primi bani,  il vor ucide atat pe el cat si familia acestuia si il vor discredita.

author avatar
Ionut Zgimbau
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger