AcasăNewsSorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare

Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare

Afaceristul Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, luni, la sase ani si patru luni de inchisoare pentru infractiunile comise in Dosarul „FNI”.

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti l-au gasit vinovat de spalare de bani si instigare la delapidare. De asemenea, Vintu este considerat principalul vinovat pentru devalizarea Fondului National de Investitii.

De asemenea, magistratii au decis confiscarea a sapte milioane de dolari din averea lui Vintu, insa decizia de luni a Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Afaceristul a fost eliberat conditionat in noiembrie anul trecut, de catre magistratii de la Tribunalul Ilfov. Sorin Ovidiu Vintu mai are la activ doua condamnari cu executare, una in dosarul in care Sebastian Ghita, patronul Romania TV, l-a acuzat de santaj si una in dosarul in care este acuzat ca a favorizat infractorul, respectiv pe Nicolae Popa, afacerist fugit in Indonezia dupa prabusirea FNI.

Acuzat de prabusirea FNI, Nicolae Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare pentru frauda. S-a refugit in Indonezia, unde Vintu i-a trimis bani in mai multe transe. Totusi, afaceristul s-a declarat nevinovat si a precizat ca Popa se intretinea singur in Indonezia „unde isi deschisese o companie si castiga turnee de popice pe bani”.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger