AcasăNewsSorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la doi ani de INCHISOARE CU...

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la doi ani de INCHISOARE CU EXECUTARE!

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, vineri, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, fostul sef al FNI.

Sorin Ovidiu Vintu a aratat, in singura declaratie pe care a dat-o in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, ca acesta putea sa se intretina singur in Indonezia, unde a fugit dupa prabusirea FNI, castigand-si existenta atat de pe urma firmei pe care o detinea acolo, cat si jucand in turnee de popice din care castiga bani. Omul de afaceri, Sorin Ovidiu Vintu, a declarat, vineri, in fata instantei, ca acest dosar reprezinta in opinia sa o razbunare politica si o “prima factura” pe care o are de platit.

“In opinia mea acest dosar a fost un inscris politic. In anul 2009 am sustinut cu toate fortele schimbarea presedintelui Romaniei cu un altul. Am pierdut si iata c-a aparut si factura. Prima factura o reprezinta acest dosar de favorizare a infractorului”, a aratat Vintu, in fata completului format din trei judecatori, informeaza realitatea.net.

Sorin Ovidiu Vintu a subliniat ca Popa nu avea nevoie de ajutorul lui pentru ca propria companie in Indonezia si, ca jucator profesionist de popice, participa la turnee de pe urma carora castiga bani.

“Nicolae Popa s-a sustinut singur de cand stiu. El era jucator profesionist de popice si juca. Avea si o companie de care se ocupa acolo. Sumedenia de interceptari a procurorilor nu are nicio relevanta cu acest caz, iar toate discutiile dintre mine si Popa reprezinta ajutorul meu in sensul ii ascultam apasarile, el fiind departe de tara. Vorbeam cu Popa pentru a-l imbarbata, iar interceptarile nu au legatura cu cazul”, a mai precizat Sorin Ovidiu Vintu.

Judecatorii au finalizat vineri dezbaterile in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu si alte doua persoane sunt judecate pentru favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat in legatura cu prabusirea FNI. Omul de afaceri SORIN OVIDIU Vintu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, fostul sef al FNI, noteaza sursa citata.

In 2 octombrie 2012, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe SORIN OVIDIU VINTU la doi ani de inchisoare cu executare, pe Octavian Turcan la un an de inchisoare cu suspendare si pe Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Decizia a fost contestata de cei trei si de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care a confirmat decizia Tribunalului Bucuresti, in iunie 2013.

Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme i-au trimis in judecata, in 12 octombrie 2010, pe SORIN OVIDIU VINTU si Octavian Turcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa si pe Alexandru Stoian pentru complicitate la aceasta infractiune.

Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.

La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii, Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.
Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis, din totalul sumei anuale de 200.000 euro “convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 de euro, mai arata sursa citata.

Foto: gandul.info

author avatar
Alina Costache
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger