AcasăNewsSorin Ovidiu Vintu, cercetat penal pentru spalare de bani

Sorin Ovidiu Vintu, cercetat penal pentru spalare de bani

sorin-ovidiu-vintu-foto-agerpres

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este urmarit penal pentru spalare de bani, in dosarul prabusirii Fondului National de Investitii. Acesta a fost audiat de catre magistrati.

sorin-ovidiu-vintu-foto-agerpresSorin Ovidiu Vintu a fost adus joi la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a fi audiat in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI). Acesta a fost preluat direct din arest, unde este condmanta la un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Potrivit procurorilor, acestuia i-a fost adus la cunosctinta faptul ca s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor.

Mai exact, conform datelor adunate de catre anchetatori, si citate de tvrinfo.ro, Sorin Ovidiu Vintu a supus procesului de spalare a banilor, pe langa sumele retinute in stadiul initial, respectiv peste 10 milioane de lei provenite din prabusirea FNI, si alte sume de bani provenite din chirii.

In acelasi dosar, care a fost redeschis in luna mai, a fost audiat si Nicolae Popa, cel care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare cu executare in acelasi dosar.

Cei doi sunt anchetati in cazul prabusirii Fondului National de Investitii, eveniment in urma caruia, in anul 2000, peste 100.000 de romani si-au pierdut banii pe care i-au investit in institutia bancara. Totodata si statul, care a garantat afacerea, a fost prejudiciat cu 9 milioane de euro, suma ce a fost platita drept compensatii.

author avatar
Ionut Zgimbau
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger